La Borsa
Més valors
Economia

Arrenca la campanya de la Renda

Hi ha la previsió de retornar 10.686 milions d’euros a 14,56 milions de contribuents de tot l’Estat

L’últim dia per fer la declaració serà el 30 de juny

L’Agència Tributària ha iniciat aquest dimecres el termini per presentar la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques del 2019. Segons les previsions de l’Agència Tributària, en la campanya d’enguany està prevista la presentació de 21,03 milions de declaracions a tot l’Estat, de les quals 14,565 milions –gairebé un 70% del total- sortiran a retornar diners al contribuent, per un import de 10.686 milions. Aquest any es preveu que es presentin un 1,6% més declaracions que l’anterior i un 0,5% més sortiran a retornar. En canvi, es preveu que prop de 5,515 milions –un 3,1% més que l’any passat- hagin de retornar diners al fisc, per un import de 12.798 milions. L’últim dia per presentar la declaració serà el 30 de juny.

A partir del divendres 3 d’abril començaran els retorns. En el cas que hagi sortit a ingressar es tindrà fins gairebé el final de la campanya, el 25 de juny, per fer els pagaments

Afectacions pel coronavirus

Tot i la crisi sanitària provocada pel coronavirus i tenint en compte que prop del 88% dels contribuents presenten la declaració per internet, s’ha volgut mantenir les dates d’inici que hi havia previstes per tal que els contribuents puguin rebre les seves devolucions.

La crisi sanitària sí que ha provocat que s’hagi d’endarrerir la campanya per via telefònica, que començarà el 7 de maig. A més, aquest any no es mantindrà la possibilitat de sol·licitar un dia i franja horària per rebre la trucada, sinó que se’ls trucarà quan sigui possible.

Novetats tecnològiques

Com a novetats d’enguany, s’ha simplificat el sistema d’identificació per facilitar el procés per via telemàtica, segons el que es preveuen preguntes senzilles en funció de les preferències, i es permetrà modificar dades relatives al domicili.

També s’ha actualitzat l’aplicació per a mòbils de l’Agència Tributària tant a nivell gràfic com d’usabilitat. Es permetrà fins a vint usuaris identificats, de manera que es podrà presentar declaracions de familiars i es podrà calcular l’opció més favorable en declaracions individuals i conjuntes.

Vies de presentació de la declaració

La presentació es podrà fer tant telemàticament a la web de l’Agència Tributària, com des de l’aplicació o per telèfon. En aquests casos no presencials, el termini s’allargarà fins el 30 de juny o fins el 25 de juny si es tracta de pagaments amb domiciliació.

També hi haurà l’opció de fer-ho presencialment a les oficines de l’AEAT del 13 de maig al 30 de juny, o fins el 25 de juny en cas de domiciliar el pagament.

Peticions dels Tècnics d’Hisenda pel coronavirus

Enguany els Tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) han demanat a l’Agència Tributària que prorrogués fins a finals de setembre el tancament de la campanya a causa del confinament de la població. També reclamen que es reforci l’assistència telefònica i que no s’endarrereixi tant el seu inici, sinó que comenci la segona quinzena d’abril. En aquest sentit, recorden que l’any passat 1,8 milions de persones van anar presencialment a les oficines de l’Agència Tributària, xifra que creuen que s’hauria de reduir.

Lloguers a la declaració

El col·lectiu també assegura que l’Agència Tributària intentarà fomentar el compliment voluntari i prevenir el frau dels lloguers a la campanya, demanant a l’inquilí que també ratifiqui el domicili fiscal, consigni la referència cadastral i indiqui que és arrendat. De la mateixa manera, l’arrendatari haurà de declarar les despeses deduïbles més desglossades i podrà completar un annex opcional per consignar el NIF de certs proveïdors d’aquestes despeses per agilitzar les devolucions i evitar requeriments futurs.

La campanya a Catalunya

A partir de les dades de tancament de la campanya 2018, Gestha calcula que a Catalunya es faran unes 3.765.680 declaracions, amb 2.342.197 a retornar (un 62,2%) per valor de 2.088 milions.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Torra vol parlar directament amb el Japó per l’afer Nissan

Barcelona

El GiG demana més mesures de reactivació

Indústria

Torra demana parlar “directament amb el Japó” pel tancament de Nissan

Sant Mateu de Bages

Taula de diàleg de governs per mirar de salvar Nissan

barcelona

Àpats de casament amb agendes reprogramades

Girona
Grifols construirà  una planta a Lliçà de Vall

Grifols construirà una planta a Lliçà de Vall

Lliçà de Vall
Coronavirus

El dèficit de l’Estat es duplica fins a l’abril pels efectes de la Covid-19

Madrid

Centenars d’empleats de Nissan protesten als concessionaris d’aquesta marca

Barcelona

Un 61,4% avala el teletreball després del confinament si es compagina amb la feina presencial

Barcelona