Economia

Un ‘coworking’ per a 250 agents immobiliaris

Franquiciats de la firma d’intermediació Century 21 posen a prova un nou model d’oficina de gran format que aspira a ser la més gran de l’Estat en cinc anys

Un dels fundadors també ho és de la cadena de perfums Equivalenza

Uns 250 agents immobiliaris tancant negocis per valor de 5 milions d’euros en cinc anys en la que serà l’agència d’intermediació més gran de l’Estat. Aquesta és la visió que tenen els empresaris Francisco Morán, fundador d’Equivalenza, i Javier Ortega, que han impulsat un espai de negoci de 500 m² a l’Eixample de Barcelona amb sales d’atenció als clients, un coworking i aules de formació. També s’ofereixen serveis de suport als professionals en camps com ara el financer, el jurídic, el de gestió de patrimoni, el de reformes d’immobles i l’administratiu. En definitiva, un entorn favorable per facilitar el negoci immobiliari.

Century 21 New Estate, inaugurat el 2016, vol ser un imant per a agents immobiliaris i petits equips professionals que tenen dificultats per sobreviure de manera autònoma. La competència, a l’alça, i els marges, a la baixa, fan difícil obtenir bons resultats. “Nosaltres els proposem que s’oblidin dels costos fixos i posem a la seva disposició serveis, formació i recursos perquè siguin més productius; a canvi, pactem una comissió mínima”, explica Javier Ortega, director general. Aquesta comissió s’escala en el temps però està al voltant del 20%.

De moment, la proposta d’aquests dos empresaris ha seduït 33 agents immobiliaris, però per al futur del projecte és crític seguir captant talent. “Els bons agents són marquistes, perquè els bons clients també ho són”, subratlla Ortega per explicar per què des d’un primer moment es va optar per desenvolupar la idea sota el paraigua d’una firma d’intermediació reconeguda. Century 21 és una marca d’agències immobiliàries franquiciades dels Estats Units que es va instal·lar a l’Estat espanyol el 2010, en plena crisi del totxo, i va començar a créixer quan la resta del sector s’estava empetitint. “Veuen que hi ha propietaris que necessiten vendre els seus immobles en un mercat en caiguda, i que als agents immobiliaris els calen noves eines per treballar en un entorn diferent: hi veuen oportunitats”, explica Ortega, que coneix molt bé aquesta firma perquè en va ser franquiciat durant aquells primers anys. Després va aparcar el negoci immobiliari per acompanyar Francisco Morán en altres aventures empresarials (vegeu la peça), i en el moment que van decidir tornar al totxo va tenir clar que ho havia de fer amb Century 21.

De moment, Century 21 New Estate ja s’ha situat com la franquícia de la firma amb més volum de negoci. L’any passat es va tancar amb 400 transaccions realitzades entre vendes i lloguers i 1,5 milions d’euros: un 25% més que el 2018. I l’objectiu és assolir els 2 milions enguany. Per vendre un habitatge es triga una mitjana de quaranta-cinc dies. A més, el 80% de les propietats que entren en la cartera de la franquícia es venen.

D’altra banda, alguns dels agents immobiliaris de Century 21 New Estate estan entre els que obtenen millors resultats d’una xarxa de 84 oficines a tot l’Estat.

Aquestes dades donen visibilitat a la franquícia i ajuden a fer possible el reclutament de nous agents, segons explica el director general, tot i que no n’hi ha prou. També hi ha programes actius de captació a través de xarxes professionals i empreses de cercapromeses.

El territori que abasta Century 21 New Estate és Barcelona i la seva àrea metropolitana fins a la segona corona. No hi ha la intenció de créixer més enllà: “Barcelona no ens l’acabarem”, diu Ortega.

Dos socis seduïts per la fragància del totxo

Francisco Morán, cofundador de Century 21 New Estate, també va participar en la creació el 2011 de la cadena de perfumeria Equivalenza, que ven fragàncies d’imitació i a granel. Després d’experimentar un boom gràcies a un model de franquícies, Moran va deixar la direcció general d’Equivalenza (en manté la presidència) per desenvolupar diversos negocis innovadors en el sector immobiliari, alguns en col·laboració amb Javier Ortega. Una de les primeres proptech que veuen la llum és Compropiso. Va néixer fa tres anys, està dedicada a la inversió immobiliària participativa i s’ha especialitzat en la compra de pisos per reformar i millorar-ne el valor.

Compropiso es nodreix de professionals de la reforma que han donat lloc a un altre negoci. Aquí tu Reforma és una plataforma que agrega treballadors d’aquest àmbit. Compropiso i Aquí tu Reforma sovint treballen en projectes conjunts amb Century 21 New Estate. Quan Century 21 New Estate detecta una oportunitat, Compropiso mobilitza el capital per adquirir l’habitatge que es reforma gràcies a Aquí tu Reforma i torna al mercat amb New Estate. Totes tres s’agrupen en el holding empresarial Homes Experience Group.

Javier Ortega i Francisco Morán es van formar en el sector immobiliari en els anys noranta, però Ortega va acompanyar Morán quan aquest es va inclinar per canviar de sector, i també ho ha fet, ara que ha tornat al totxo.

Sobre l’evolució del mercat, Ortega diu que prefereix els cicles baixistes “perquè els oportunistes desapareixen i el servei al client sobresurt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA