Economia

Haribo tanca la planta d'Alacant i trasllada la producció a Cornellà del Terri

La direcció d'Haribo, especialitzada en l'elaboració de caramels de gelatina, i el comitè d'empresa de la planta de Crevillent (Alacant) han arribat a un acord econòmic i laboral per tancar la factoria i traslladar la producció a la de Cornellà del Terri. En concret, a Alacant hi treballen 119 treballadors i s'hi fan productes de regalèssia.

L'empresa ha proposat a la plantilla traslladar-se a Cornellà per continuar treballant en la companyia o bé acollir-se a un pla d'extinció de relació laboral. Tant el comitè d'empresa com el sindicat UGT valoren molt positivament l'acord, ja que, en les dues possibilitats que tenen els treballadors, s'han aconseguit les millors condicions possibles.

Sis viatges a Alacant

Als treballadors que decideixin anar a Cornellà, l'empresa els assegura tres anys de contractació, un lloc de treball per a la parella en les mateixes condicions laborals, 6.000 euros d'ajuda per a l'habitatge i sis desplaçaments a Alacant amb les despeses cobertes, a part de possibilitats de promoció laboral. Els que optin per trencar la relació amb l'empresa, rebran una indemnització de 40 dies de sou per any treballat.

Fonts d'Haribo han indicat que la companyia ha pres la decisió de traslladar la producció «amb la finalitat de garantir la competitivitat a l'Estat i assegurar la producció». Les mateixes fonts diuen que són conscients que és «una mesura difícil per als col·laboradors», als quals l'empresa ha reconegut el seu «esforç i tenacitat».

Haribo va instal·lar la seva primera planta a l'Estat a Cornellà l'any 1995, malgrat que deu anys abans ja havia obert una distribuïdora a Barcelona. Des d'Haribo Espanya, s'exporten caramels arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci