Economia

Comexi preveu facturar aquest any 90 milions d'euros i arribar el 2012 als 100, la xifra d'abans de la crisi

L'increment de l'exportació va permetre a l'empresa abandonar l'ERO temporal

El conseller delegat de Comexi, Manel Xifra, assegurava ahir que el 2009 les empreses del sector van aturar les inversions i aquesta baixada de comandes va provocar que Comexi presentés un ERO temporal que va afectar 253 treballadors. L'aposta per a l'exportació, però, centrada sobretot a països de l'Europa de l'Est, Rússia i Àsia, va permetre a l'empresa, amb seu al polígon industrial de Riudellots de la Selva, recuperar vendes i deixar d'aplicar l'expedient el mes de setembre. En total, l'afectació real que va tenir sobre la plantilla va ser del 5%.

L'any passat, Comexi va tancar l'exercici facturant 68 milions d'euros. Per aquest 2010, segons va dir Xifra, preveuen incrementar la facturació en més d'un 30%, arribar a superar els 90 milions d'euros «gràcies a la recuperació de comandes i a les vendes als mercats internacionals». Aquest nou escenari ha portat Comexi a preveure recuperar en dos anys els nivells de facturació que tenia abans de la crisi, situats en uns 100 milions d'euros. Si bé l'empresa sol exportar un 90% de la seva producció, l'any passat les vendes a l'exterior van ser del 95% del total de producció.

L'empresa es va fundar el 1954 i disposa d'unes instal·lacions de 25.000m² a Riudellots de la Selva. A més, també té una fàbrica al Brasil. En total, Comexi té una plantilla de 400 treballadors.

Fabrica una màquina més sostenible

Una de les línies d'investigació que ha dut a terme l'empresa aquests darrers cinc anys s'ha centrat a fabricar maquinària menys contaminant. «Els envasos i embalatges dels productes alimentaris són impresos majoritàriament amb tintes amb un component, el solvent, que ha de ser controlat», segons va explicar ahir Xifra. Comexi Group ha aconseguit un canvi radical en la tecnologia d'impressió, que «no només permet als convertidors d'envàs i embalatge flexible disposar d'una tecnologia mediambientalment sostenible ja que ofereix un sistema d'impressió el 100% lliure de solvents, sinó que a més ofereix avantatges en la qualitat d'impressió».

L'empresa ha presentat la nova màquina a la seva seu de Riudellots a més de 200 clients de tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA