Economia

Foment encara la nova fase de desescalada amb “moltíssimes reserves” i lamenta que no s’hagi comptat amb els empresaris

La patronal reclama a l’Estat que es converteixi en un “soci actiu” i un “aliat natural” de les pimes

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, ha assegurat que els empresaris encaren la fase 0 del desconfinament amb “moltíssimes reserves” tot i que també “amb moltíssima il·lusió” per començar a recuperar l’ocupació perduda. En una entrevista a RNE, Sánchez Llibre ha lamentat que el govern espanyol no hagi comptat amb la contribució dels empresaris per elaborar els protocols per al retorn progressiu a la feina. “Som els que ens coneixem les entranyes i les possibilitats de les nostres empreses”, ha dit el president de Foment, que també ha reclamat a l’Estat que sigui un “soci actiu” i un “aliat natural” de les pimes. “Sense la seva contribució podria ser catastròfic per a les petites i mitjanes empreses”, ha assenyalat.

En l’entrevista, Josep Sánchez-Llibre ha demanat també el “màxim de mesures de seguretat” tant per als treballadors de les empreses com per als clients, en un context en què encara el govern espanyol no pot garantir l’elaboració de tests massius a la població i poder determinar el nombre d’asimptomàtics.

El president de la patronal ha dit que aquestes mesures haurien d’anar acompanyat d’’ajudes d’Estat, qui considera que hauria de ser un “soci molt actiu” i ha tornat a insistir en la necessitat de disposar de més liquiditat per a les empreses, ja sigui a través de l’ajornament d’impostos –mesura en què el govern “s’ha quedat curt”, ha dit- i que els crèdits ICO arribin a les empreses.

En aquest sentit, ha criticat que petits empresaris han demanat crèdits per valor d’entre 20.000 i 40.000 euros que han estat aprovats pels bancs però que han quedat encallats a l’ICO i no s’han abonat després de 51 dies de confinament. Sánchez-Llibre, d’altra banda, també s’ha mostrat confiat que al final hi pugui haver un acord per a la flexibilitat dels ERTO.

Sobre els ajudes europees que ha demanat l’Estat, el president de Foment considera que Europa “hauria de ser solidària” amb els països que més han patit la pandèmia com Espanya, França i Itàlia i que el fons de recuperació es mutualitzi entre els estats membres. Sánchez-Llibre s’ha posicionat en contra a un eventual rescat de l’economia espanyola i ha recordat que es tracta d’un “moment excepcional de crisi econòmica” i “el pitjor des de la Segona Guerra Mundial”. “Si Europa no serveix per poder finançar un cas tan extremadament delicat, de què serveix Europa?”, s’ha preguntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona