Economia

Pocs comerços han obert per la cita prèvia

Demanen mesures de seguretat per evitar que hi hagi més robatoris ara que tothom va amb mascareta

L’obertura dels comerços a la demarcació de Girona amb cita prèvia va ser molt “fluixeta”. Això sí, ahir es van poder veure moltes botigues amb les persianes mig obertes i amb els comerciants “dins de l’establiment condicionant-lo per quan puguin obrir”. El president de l’Associació de Comerciants Girona Eix Comercial, Josep Maria Noguer, va explicar que els comerciants encara no estaven preparats perquè tenien “assumit” obrir quan comenci la fase1 del procés de desescalada, previsiblement el dia 11. “Com que el BOE va ser just diumenge, molta gent no es va poder preparar. Potser al llarg de la setmana en van obrint més”, va dir Noguer, que va calcular que, si en el global del país es parlava que només hi havia un 25% dels comerços oberts, “ a Girona ciutat aquesta xifra va ser una mica més baixa”.

En aquest sentit es va pronunciar Mercè Ramírez de Cartagena, representant en el ple de la Cambra de Comerç de Girona del petit comerç, que preveu una obertura esglaonada dels comerciants “a mesura que ho tinguin tot disposat”. “I dilluns de la setmana vinent obrirà pràcticament tothom perquè tots tenim la necessitat d’obrir”, assegura Ramírez de Cartagena, que recomana als botiguers que no es posin nerviosos i que pensin amb coherència què és el que s’ha de fer per adaptar-se a les mesures de seguretat sanitària que marca la llei, que està definida per a cada sector. “Mirem de no fer-nos-hi mal. La seguretat sanitària és el primer; però, una vegada tinguem els temes bàsics resolts, la resta és simplement coherència”, manté.

Ramírez de Cartagena va explicar que ja s’han posat en contacte amb la Generalitat i també amb les cambres per veure quins protocols han de seguir per evitar que s’incrementin els robatoris ara que tothom va amb mascareta. “En el nostre sector (joieria) estava prohibit entrar a l’establiment amb la cara tapada. Queda clar que la seguretat sanitària és el primer, però hem de trobar un sistema perquè en algun moment puguem veure la cara al client”, va dir la botiguera, que també va recomanar als comerciants agrupar-se i tenir presència a internet.

Per la seva banda, Albert Gómez, responsable del sector del comerç a la junta de la FOEG, va explicar que hi ha protocols sanitaris que encara no estan del tot definits, com per exemple la desinfecció de la roba, i “són mesures que es donen amb comptagotes”. “És per això que el panorama d’avui (ahir per al lector) és el de botigues tancades per adequar-se a les recomanacions, netejar “i, en molts casos, canviar aparadors perquè en el temps que hem estat tancats hem passat de tenir roba d’hivern a la de primavera i estiu”.

La Covid-19 portarà moda sostenible i de proximitat

Una moda més sostenible, de proximitat i amb valors. Aquest és el camí que creuen que seguirà el sector els grans professionals que dijous passat van participar en el webinar organitzat per Qstura, escola de moda i tèxtil de referència. Amb el títol: El sector de la moda: anàlisi, reivindicació i futur en l’escenari de la Covid-19, el seminari es va centrar en les perspectives i els reptes per fer front a la situació actual, amb una visió força optimista. Qstura va presentat un nou i reivindicatiu Spot 2020, que reuneix els reptes de reconversió de la moda.

Marta Coca, responsable del departament de moda del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, va destacar que “ja feia temps que es feien passos en la sostenibilitat i la innovació, però ara més que mai és el moment d’accelerar els canvis.

En el decurs de la taula rodona els professionals van dir que creien que es generaran noves oportunitats per al sector que, com molts d’altres, s’ha vist molt afectat per la Covid-19, i consideren que de les dificultats se n’han de treure oportunitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europa

Brussel·les exigeix a Booking complir amb les restriccions de la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura