Economia

Coronavirus

Escrivá no preveu un nou èxode de joves malgrat que la meitat dels llocs de treball perduts són de menors de 35 anys

El ministre de Seguretat Social reivindica que les mesures desplegades pel seu executiu han permès “estabilitzar” la caiguda de l’ocupació

L’ingrés mínim vital tindrà un cost de 3.000 milions d’euros l’any a per a les arques públiques

En ministre espanyol d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha admès aquest dimarts que el daltabaix econòmic provocat per la pandèmia de coronavirus serà “molt intens” però creu que no generarà un nou èxode de joves espanyols cap a altres indrets del món com va passar el 2008. Escrivá ha augurat que aquesta crisi tindrà un caràcter més puntual i es produirà una recuperació gradual.

Segons el ministre, a diferència del que va passar el 2008 en aquesta ocasió l’ocupació cau menys del que ho fa el PIB, i l’executiu ha desplegat prestacions extraordinàries per a autònoms i ERTO que protegeixen gairebé el 30% de la població activa. En sectors com l’hostaleria les mesures de protecció cobreixen més del 90% dels afiliats.

Les dades del govern espanyol apunten que el 50% dels llocs de treball destruïts fins ara pels efectes de la pandèmia i el confinament són de menors de 35 anys, el sector més afectat juntament amb el de treballadors temporals. En total han perdut la feina 460.000 menors de 35 anys a tot l’Estat.

El ministre, però, s’ha mostrat optimista sobre la recuperació, perquè l’impacte de la pandèmia sobre l’afiliació a la Seguretat social ha estat molt menor al mes d’abril que al març. Segons ell, a l’abril es produeix una “estabilització” del mercat laboral fruit de les “mesures adoptades” per l’executiu espanyol. Escrivá ha destacat que aquestes actuacions protegeixen 4,5 milions de treball entre les prestacions per als expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i per als treballadors autònoms.

Ingrés mínim vital
El titular de Seguretat Social ha avançat que l’ingrés mínim vital tindrà un cost per a les arques públiques de 3.000 milions d’euros l’any quan la seva implantació sigui complerta.

En aquest sentit, ha apuntat que preveu que a principis de juny ja es pugui cobrar aquesta renda mínima.

Preguntat per l’oposició de la patronal CEOE a què aquest ingrés sigui permanent, el ministre ha defensat que es tracta de complementar les rendes més vulnerables amb l’objectiu d’eradicar la pobresa més severa.

Segons ell, és un “fet no opinable” que a l’Estat espanyol les polítiques públiques són molt poc redistributives, cosa que situa Espanya a la cua d’Europa.

Escrivá ha recordat que, a més de ser un compromís del seu executiu, diferents organismes internacionals han instat l’Estat a posar en marxa una xarxa de protecció permanent per corregir els problemes de desigualtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona