Economia

La UE preveu una caiguda rècord a la zona euro

La recessió espanyola serà la més profunda i no tindrà precedents

La pandèmia del coronavirus produirà una caiguda del producte interior brut (PIB) a la Unió Europea (UE) del 7,4% durant el 2020, la més gran de la seva història, mentre que en la zona euro també es registrarà un descens rècord del 7,7%, segons les previsions macroeconòmiques de la Comissió Europea (CE) publicades ahir. “Ara és força evident que la UE ha entrat en la recessió econòmica més profunda de la seva història”, va declarar el comissari europeu d’Economia, Paolo Gentiloni. El polític italià va destacar que aquests descensos són superiors als que es van detectar l’any 2009 durant l’anterior crisi, quan el PIB del club comunitari i dels dinou països que comparteixen l’euro va caure del 4,5%.

Malgrat l’acusada baixada d’enguany, Brussel·les estima que l’economia de l’àrea de la moneda única tornarà a créixer del 6,3% el 2021, i en els Vint-i-set el PIB avançaria del 6,1%.

De tota manera, Gentiloni va avisar que aquests increments no seran suficients per compensar del tot les pèrdues d’enguany. En qualsevol cas, va dir que la recuperació hauria de començar la segona meitat del 2020.

La recessió, però, serà encara més pronunciada per a l’Estat espanyol, que es converteix en l’economia que més cau juntament amb Itàlia i Grècia. En concret, el PIB espanyol cau aquest any del 9,4%, i el 2021 tindrà una recuperació que es quedarà en el 7%. Es tracta d’una recessió sense precedents per a l’Estat seguida d’un rebot fort però desigual, segons ho qualifica l’informe de Brussel·les. Els altres indicadors són també molt negatius. El dèficit es dispara aquest any fins al 10,1% i el 2021 es col·locarà en el 6,7%. I pel que fa al deute, augmentarà fins al 115,6% aquest any i el 2021 es reduirà lleugerament fins a situar-se en el 113,7%. La desocupació augmentarà al 18,9% aquest any i se situarà en el 17% el 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona