Economia

Lloret de Mar limitarà l’aforament a les platges

La de Lloret i la de Fenals es dividiran per sectors per a gent gran, famílies i adults sense nens

Hi haurà guinguetes i es treballa per ampliar la zona de terrasses de bars i restaurants

L’Ajuntament de Lloret de Mar limitarà l’aforament i fragmentarà dues de les seves principals platges per sectors per separar els grups de risc i evitar així la propagació del coronavirus. El nombre total de persones que podran accedir a les platges, segons va explicar ahir l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, anirà variant en funció de l’evolució de la pandèmia i s’anirà “corregint segons el dia”, perquè no hi ha el mateix tipus d’usuaris entre setmana que els caps de setmana.

Dulsat va avançar que, una vegada comenci la temporada de bany, un grup de 35 persones (agents cívics i treballadors de Protecció Civil) controlarà els accessos a les platges del municipi i que només la de Lloret i la de Fenals, que són les més concorregudes, estaran dividides en tres sectors: un per a la gent gran, un altre per a famílies amb nens i un altre per a adults que o bé van sols, en parella o amb grups d’amics. Al sector per a la gent gran hi haurà una doble passarel·la per evitar caigudes a la sorra i hi instal·laran una línia de vida per ajudar a entrar a l’aigua les persones amb mobilitat més reduïda.

L’alcalde va assegurar que enguany hi haurà guinguetes a les platges, malgrat que va dir que estan acabant de detallar “l’encaix legal” de la normativa i s’estudia rebaixar la taxa que han de pagar o bé excloure aquest 2020 del contracte de quatre anys que té cada guingueta perquè “no hi haurà el mateix aforament”. L’Ajuntament també està treballant per ampliar la zona de terrasses de bars i restaurants. L’objectiu és mantenir les mateixes taules que tenien fins ara però espaiant-les més.

D’altra banda, el president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, Enric Dotras, va explicar que els hotels esperen que hi hagi un protocol d’actuació per part de les autoritats sanitàries i que el BOE especifiqui quines mesures hauran de prendre els negocis quan puguin obrir.

Formació per a uns 4.000 treballadors

L’Ajuntament, amb els gremis i organitzacions empresarials vinculades al turisme, ha presentat el primer pla integral de la destinació per adaptar protocols de seguretat i sanitat al municipi. Consta de quatre etapes en què la formació de les empreses i uns 4.000 treballadors és l’eix vertebrador de l’estratègia. Les formacions generals comencen aquest divendres i la setmana vinent es faran sectorialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva