La Borsa
Més valors
Economia

Els quatre municipis de la Badia de Roses fan pinya pel turisme post-Covid-19

L’Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries i Roses acorden estratègies per a la temporada turística

Consensuen mesures fiscals i un pla de comunicació

No és la primera actuació conjunta dels quatre municipis de la badia de Roses, però ara fan un pas més i acorden mesures fiscals compartides i un pla de comunicació conjunt. L’Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries i Roses no tenen tots el mateix color polític als seus respectius consistoris, però comparteixen un espai i un context que els porta a buscar una resposta conjunta a les afectacions que la pandèmia de la Covid-19 està provocant en el sector turístic.

Reivindicacions

Entre aquests acords hi ha també la voluntat de fer pinya a l’hora de dirigir-se a les administracions supramunicipals. Un exemple d’això és la sol·licitud que els quatre ajuntaments estan cursant a la Generalitat per a la concessió d’una pròrroga d’un any dels seus respectius plans d’usos i serveis de temporada de platges. Es vol així compensar l’endarreriment de l’inici de la temporada. També demanen l’anul·lació o reducció del cànon d’ocupació del domini públic maritimoterrestre que es fa efectiu al servei provincial de Costes del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (Costes de l’Estat), per reduir proporcionalment els cànons municipals.

Taxes i terrasses

Una altra mesura serà la reducció de la taxa d’ocupació de la via pública, que cada municipi aplicarà d’acord amb el procediment establert per les seves ordenances fiscals, però en tots els casos es preveu que s’arribi a bonificacions del 75%. L’ampliació de terrasses que demana el sector per fer front a les limitacions d’aforament serà autoritzada segons els reglaments de cada municipi, amb sol·licitud prèvia dels establiments i “sempre que aquesta ampliació no afecti la seguretat de trànsit ni de vianants”.

Pel que fa a la comunicació, la primera fase del pla acordat pels municipis apostarà per un missatge que difongui l’aposta per “la sostenibilitat, la qualitat i la seguretat de la badia dins l’oferta turística de la Costa Brava i de Catalunya”. Una segona fase estarà vinculada a l’oferta turística i a la creació de nous productes i experiències a la badia. Paral·lelament els ajuntaments se sumen al pla de xoc del Consell Comarcal de l’Alt Empordà a través d’Empordà Turisme, per a la difusió de la comarca com a destinació de referència.

Uns 45 quilòmetres de platges

L’Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries i Roses formen part des del 2012 del Club de les Badies més Belles del Món, un segell turístic que a l’Estat espanyol només té també la badia de Santander (Cantàbria). Amb la marca Badia de Roses, els quatre municipis destinen un pressupost anual a la promoció d’aquest territori, les activitats que s’hi fan i les polítiques de sostenibilitat que s’hi desenvolupen. Tot i que enguany el Club de les Badies més Belles del Món ha condonat la quota als seus membres, els quatre ajuntaments la faran efectiva per desenvolupar un pla de promoció i comunicació conjunt. Els quatre municipis sumen tres espais naturals, més de 45 km de platges, 15 km de cales i 50 km de canals navegables.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HOTEL LA TORRE
CALELLA DE PALAFRUGELL (BAIX EMPORDÀ)

Paisatge, serenor i calma, al balcó de la platja del Canadell

CALELLA DE PALAFRUGELL

Estudi pioner per a un nou tap de suro per a escumosos

palafrugell

GiFood creix en usuaris i estudia arribar a Fornells

GIRONA
MARIA DOLORS JOFRA
Directora de l'Hotel La Torre de Palafrugell

“El nostre client habitual busca repòs però també activitat”

La sequera fa avançar la verema en el raïm vermell

vilafranca del penedès

El comerç, molest amb les mesures d’estalvi energètic

GIRONA

Alemanya busca personal

Berlín

Senyalitzen ports del Ripollès per atraure turisme esportiu

Ripoll
economia

BBVA es converteix en soci del Barcelona Health Hub