Economia

Brussel·les vol finançar “noves inversions estratègiques” i donar solvència a empreses

El pla de reconstrucció de la Comissió Europea preveu que algunes inversions estiguin disponibles aquest any

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest dimecres que el pla econòmic en què està treballant inclou “inversions públiques clau” i instruments per finançar “noves inversions estratègiques” i per donar solvència a empreses que s’han vist afectades per la crisi de la Covid-19.

Segons ha anunciat Von der Leyen en una compareixença a l’Eurocambra, la proposta econòmica de la Comissió, que es calcula que sigui de fins a un bilió i mig d’euros, està basada en “tres pilars” i el primer, centrat en ajudar els estats a “recuperar-se”, serà el que inclogui “el gruix” del fons. Algunes de les inversions estaran disponibles a partir d’aquest any, segons ha dit la presidenta de la Comissió.

En la seva intervenció, Von der Leyen no ha detallat ni el volum del fons ni quina quantitat estarà destinada als estats a través de transferències i quina a través de préstecs. Segons ha indicat la presidenta de la Comissió, el fons estarà centrat en les “grans necessitats a curt termini i concentrat en els primers anys de la recuperació”.

“Inclourà subvencions i la possibilitat d’avançar part de la inversió a aquest any”, ha indicat Von der Leyen, que ha detallat que la Comissió finançarà la recuperació amb deute europeu, amb fons que estaran canalitzats a través del pressupost europeu plurianual.

Al seu torn, el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha assenyalat que la causada per la Covid-19 és una “crisi sense precedents” i ha fet una crida a aprofitar-la perquè provoqui una “transformació del model econòmic i social” d’Europa.

“Hem de convèncer els estats perquè la crisi no sigui una excusa per agreujar les desigualtats a Europa, sinó per reforçar la voluntat comuna de més integració, cohesió i convergència”, ha dit Michel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva