Economia

La continuïtat de Nissan, cada cop més incerta

El futur de la planta barcelonina es revela avui enmig d’un pessimisme creixent

Avui és un dia que les administracions, els agents econòmics i, sobretot, els 3.000 treballadors de Nissan tenen assenyalat en vermell el calendari. Si no hi ha cap contratemps de darrera hora, la direcció de Nissan al Japó anunciarà avui el futur que espera la planta de la companyia situada al polígon de la Zona Franca. Malgrat que en els darrers dies s’han multiplicat els gestos i els pronunciaments en favor de la continuïtat de les factoria, les perspectives són magres. El tancament es veu com una possibilitat real, i més després que ahir es va presentar la nova estructura operativa que governarà l’aliança automobilística formada entre Renault, Nissan i Mitsubishi. Una matriu que ha elaborat un pla de reestructuració que permetrà una retallada de fins al 40% en inversions, i que preveu una reorientació de la implantació geogràfica de les diferents marques del grup. I aquí és on venen les males notícies per a Barcelona, ja que la intenció inicial és que Renault concentri la seva activitat operativa a Europa, entre d’altres territoris, mentre que Nissan serà el referent del conglomerat a la Xina, l’Amèrica del Nord i el Japó. En aquesta tessitura, guanyen pes les veus que vaticinen que la planta de Barcelona té els dies comptats i que la seva producció es traslladarà a les fàbriques que Renault té a França. Els 1.000 milions d’euros de factura que pot representar per a Nissan anar-se’n de Catalunya, però, podrien ser un argument de pes per adoptar una solució menys dràstica.

Doble protesta de la plantilla a Barcelona

Els treballadors de Nissan van fer ahir al matí una protesta davant la seu de la Unió Europea i el consolat del Japó a Barcelona per defensar la continuïtat de la planta de la Zona Franca. Amb la mascareta de rigor, els concentrats, un centenar, van exhibir una pancarta amb el lema Nissan: Prou de mentides! Exigim un futur real” i com a colofó van fer esclatar una sorollosa traca de petards. La plantilla fa més de vint dies que fa vaga indefinida per protestar pel possible tancament de la factoria i en els darrers dies ha fet diverses accions reivindicatives. Avui mateix, coincidint amb l’anunci que faci la direcció de Nissan al Japó, tenen previst fer una cadena humana que encercli la fàbrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA