Economia

PIMEC creu que el tancament de Nissan tindrà un impacte de fins al 3% del PIB i afectarà 425 empreses

El president de la patronal reitera la importància d’un pacte nacional de l’automòbil per “ajudar” al sector

El tancament de Nissan tindrà un impacte d’entre un 2,6% i un 3% del PIB, afectarà 425 empreses i eliminarà entre 20.000 i 30.000 llocs de treball, segons PIMEC. El president de la patronal, Josep González, ha lamentat la decisió de l’empresa japonesa de tancar la planta a Barcelona i ha assegurat que provocarà una xifra d’atur “molt preocupant”. Davant aquesta situació, la confederació ha reclamat un pacte nacional de l’automòbil per “ajudar” al sector. El pla hauria de tenir en compte factors com els costos salarials, la qualitat o la productivitat amb l’objectiu de posicionar Catalunya com un territori “atractiu” en comparació amb altres països.

El president de la patronal ha rebut la notícia amb “molta preocupació” i ha lamentat la pèrdua de llocs de treball que implicarà la decisió de l’empresa. “Plou sobre mullat”, ha assegurat en declaracions a l’ACN amb referència a l’impacte de la crisi del coronavirus sobre el mercat laboral.

González ha assegurat que el tancament de Nissan es tracta d’un cas “molt lamentable” però ha afirmat que preveu que sigui un “cas aïllat”. El president de la patronal ha atribuït la decisió a la reestructuració global de l’empresa i ha assegurat que no té a veure amb la qualitat del producte, els treballadors o el sector de components. De fet, ha assegurat que no creu que més ajuts haguessin estat decisius per aturar el tancament de les plantes de l’empresa a Catalunya.

“Una empresa que marxa com la de Nissan és molt difícil de substituir. Deixa un forat molt gran”, ha lamentat. Davant aquesta situació, ha animat a les administracions a buscar altres companyies que es puguin instal·lar a Barcelona i ha reclamat “unitat” entre els agents socials. “És un exemple per ajudar el teixit econòmic i estimular l’arribada d’altres empreses”, ha afegit.

Prèviament, en una trobada amb PIMEC, l’exministre de Finances grec Yanis Varoufakis ha reclamat un pla europeu per minimitzar l’impacte de les decisions empresarials en els països. González s’ha mostrat favorable a la proposta i ha reclamat una Europa “molt més real, unida i forta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA