Economia

El comerç local i els productes de proximitat, a “El valor de la proximitat”

La pandèmia ens ha fet veure que, més que mai, el comerç i els productes de proximitat, són el futur. El Punt Avui analitza en un especial els reptes de la proximitat

Amb el títol “El valor de la proximitat”, El Punt Avui publica un especial en què analitza els reptes del comerç local i dels productes de proximitat després que, durant la pandèmia, s’hagi demostrat més que mai la importància de les botigues properes i, sobretot, dels productes produïts i conreats prop de casa.

L’especial es centra, d’entrada, en el comerç i explica les mesures que, des de la Generalitat s’han pres per afrontar la situació després de la pandèmia i també com el sector afronta la nova normalitat amb les mesures de seguretat i distanciament social que s’han implementat. Donem veu a la directora general de comerç, Muntsa Vilalta i als representats de diferents patronals del sector del comerç, com Àlex Goñi, president de Pimec Comerç, Joan Carles Calbet, president de Retail i David Sànchez, president de Comertia.

Tot seguit l’especial se centra en la producció de proximitat, agrícola, ramadera i derivats i com, també, la pandèmia, ha accelerat uns canvis en els hàbits de consum que afavoreixen el sector.

La consellera d’Alimentarció, Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, analitza els reptes del seu departament en l’etapa postpandèmia. També posem de relleu dues experiències, la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i Pagesia a Casa, d’Unió de Pagesos. En un reportatge expliquem també com els productes de proximitat són més presents cada dia més a les lleixes dels grans supermercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Tribuna

Memòria històrica

@sninobecerra / Catedràtic emèrit de l’IQS School of Management (URL)