Economia

Oxolife aixeca cinc milions d’euros

La biotecnològica catalana desenvolupa un nou tractament per millorar la fertilitat femenina

La biotecnològica Oxolife, que té per objectiu desenvolupar un nou tractament per estimular la fertilitat femenina, ha culminat una ronda de finançament de 5 milions d’euros, que ha estat liderada per la gestora de capital risc Inveready, Banc Sabadell a través de BSartup, l’organisme públic CDTI HighStick2019 i inversors privats a través de la plataforma Capital Cell.

Fundada el 2013 a Barcelona, Oxolife està encapçalada per Agnès Barbat, metgessa especialitzada en farmacologia clínica, i Ignasi Canals, doctor en bioquímica. Oxolife desenvolupa una molècula, OXO-001, que actua específicament sobre la implantació de l’embrió per augmentar les probabilitats de quedar embarassada. OXO-001 va aconseguir resultats prometedors en models animals representatius i va cloure un primer estudi de fase I amb un excel·lent perfil de seguretat. Com explica Ignasi Canals, “l’extens programa de desenvoluptament indica que OXO-001 exerceix un efecte molt rellevant sobre la implantació de l’embrió, amb increments de fins al 65%.” Afegeix que “la seguretat ha estat avaluada en diferents espècies animals i a les seves cries, tot demostrant que l’administració és segura per a totes dues, i per a l’any vinent tenim previst l’estudi en dones amb un diagnòstic d’infertilitat, i conèixer el veritable abast d’OXO-001 en la millora de la fertilitat.”

Gràcies a la capitalització, Oxolife ampliarà l’estudi de fase I i farà a clíniques de l’Estat i a centres europeus un assaig clínic de fase II per avaluar l’eficàcia del fàrmac en la implantació embrionària a pacients que fan servir tècniques de reproducció assistida. En acabat l’estudi, hom tractaria d’arribar a un acord amb una farmacèutica per finalitzar el desenvolupament clínic i escometre la comercialització del fàrmac.

Agnès Barbat, CEO d’Oxolife, ha comentat sobre la ronda de finançament que “estem molt satisfets de comptar amb aquests socis financers de trajectòria prou reconeguda en l’acompanyament d’start-ups, que ens han aportat recursos per completar les fases previstes i acostar la molècula OXO-001 al mercat tan bon punt sigui possible.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA