Economia

COSTA DE BARCELONA

TURISME

Platges a punt i hotels buits

Sense el turisme estranger veuen la temporada perduda, però busquen alternatives

A la platja de Castelldefels tot està a punt per rebre els banyistes. “Tenim cinc quilòmetres de litoral i esperem rebre els visitants més propers”, assenyalava la regidora de Turisme, Eva Gómez, que veu com el sector turístic pateix sense comptar amb les reserves del turisme francès, alemany i anglès que els visita cada estiu. “Els pocs que han obert tenen poques reserves i por de possibles contagis”, reconeix Gómez, que destaca l’esforç que han fet els hotelers per ampliar l’oferta de sol i platja mirant d’atreure el turisme de negocis i congressos, que també ha notat l’impacte de la Covid-19.

A diferència d’altres destinacions turístiques amb més oferta d’allotjament rural, a la Costa de Barcelona els equipaments hotelers s’omplen amb turisme estranger. “Amb les fronteres tancades s’ha d’estar pendent de quina és l’evolució del mercat”, assenyalava el diputat de Turisme, Juan Luis Ruiz, que veu difícil remuntar l’activitat.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, assegura que el sector està “desconcertat i neguitós” tres mesos després que el virus impactés a l’inici de la temporada i quan molts hotelers no tenen clar si podran obrir per “salvar” l’estiu. “Tots en tenim ganes, sobretot pensant en els treballadors i famílies que en depenen, però s’ha de veure si amb els protocols i les mesures de seguretat que s’han de complir és viable”, explica Noguera. Una destinació, de sol i platja, que atrau les cadenes majoristes per portar sobretot russos i anglesos a la destinació del Maresme. “És molt incert com es mourà el mercat”, afirma el president del gremi, i més després que França i Alemanya hagin recomanat als ciutadans no anar a l’estranger i fer les vacances a prop de casa.

Sense el turisme estranger el sector veu difícil que es puguin reactivar les 30.000 places hoteleres que es concentren a l’Alt Maresme. “Si ha de venir el turisme de proximitat serà per passar una nit o un cap de setmana a la platja i així no ens surten els números”, assegura Noguera, que dirigeix l’hotel Promenade, a Pineda de Mar.

Pel Consorci de Promoció Turística del Maresme aquesta serà una campanya excepcional per la poca ocupació que hi haurà entre els qui puguin obrir, i es busca el suport dels ajuntaments per donar un impuls als atractius que té la comarca. Una oferta per als qui decideixen fer escapades al territori i que podria beneficiar, sobretot, els allotjaments rurals i càmpings que hi ha a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona