Economia

Els centres i equipaments esportius de la demarcació reprenen la seva activitat

La Costa Brava i el Pirineu de Girona són una destinació de referència per a la pràctica de diferents esports tant en pista coberta com a l’aire lliure

En la fase final de la desescalada i amb les restriccions que encara es mantenen, nombroses instal·lacions i equipaments esportius de la demarcació de Girona ja han reprès la seva activitat. D’aquests, reprenen l’activitat els clubs nàutics de l’Escala, Blanes i Palamós, el Club Tennis d’Aro, el Club Tennis Llafranc i equipaments municipals com ara les piscines olímpiques i instal·lacions esportives de Lloret de Mar o del GEiEG, a més d’empreses vinculades a l’esport com ara Royal Verd Training Center i el Torremirona Relais Hotel Golf & Spa, totes dues vinculades al sector del futbol. A més, diverses agències receptives especialitzades en turisme esportiu com ara Evenia Travel, Viatges Viñolas, Agenda Sports & Elements, Traveltec i Eat Sleep Cycle ja tornen a oferir estades d’entrenament a la destinació amb instal·lacions i equipaments.

La Costa Brava i el Pirineu de Girona són una destinació de referència per a la pràctica de diferents esports tant en pista coberta com a l’aire lliure. El turisme esportiu contribueix a la diversificació i la desestacionalització turística a la destinació, alhora que promou valors com ara la convivència i la salut a través de l’esport, i incentiva la mobilitat sostenible al territori.

Segons l’INE, dels 6,2 milions de persones que van viatjar a l’Estat espanyol per assistir a espectacles esportius el 2019, amb una despesa associada de 4.585 milions d’euros, un 41,2% eren estrangeres. Egatur hi afegeix que aquest tipus de turista genera una despesa mitjana de 1.298 euros.

La reforma del Port d’Aro se salva del ‘Glòria’ i l’epidèmia

E.A

Entre les instal·lacions que recuperen l’activitat progressivament aquests dies, el Port d’Aro, a Platja d’Aro, tenia el repte afegit de les obres de reforma de la dàrsena, que van arrencar amb retard, i han topat amb els desperfectes afegits pel temporal Glòria i l’aturada i les restriccions per la pandèmia.

Tot i això, ahir la junta del club i una delegació del consistori, encapçalada per l’alcalde, Maurici Jiménez, van visitar els treballs, que ja han renovat instal·lacions i la urbanització d’una tercera part dels 3.000 metres lineals d’amarratges. Pel que fa a la bocana, un dels elements decisius de la reforma, fins ara s’ha completat la demolició del mur i s’han formigonat fins a cent nous blocs de formigó de 33 tones que formaran part del mantell de protecció del nou dic de recer. Actualment, s’està desmuntant el vell mantell de blocs, que seran reaprofitats dins de la nova geometria del dic, que s’acabarà a principis de la tardor, quan es reprendrà la segona i última fase que completarà la reforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA