Economia

Família Boehringer

La multinacional farmacèutica celebra els cinquanta anys de la planta que té a Malgrat de Mar i aposta per la innovació, la investigació i l'eficiència com a valors segurs per sortir d'una crisi que també afecta un sector amb importants retallades per part de l'Estat

La multinacional farmacèutica Boehringer Ingelheim va fer ahir una celebració familiar, però oberta a socis i personalitats del món polític i empresarial, amb motiu dels cinquanta anys de funcionament de la planta que té a Malgrat de Mar. L'empresa amb seu a Alemanya va obrir les instal·lacions a tocar de la platja l'any 1960 i va fer realitat la primera factoria a l'Estat espanyol dedicada a la producció de substàncies actives farmacèutiques. Exporta a més de 25 països i, entre els seus principals clients, hi ha els Estats Units, el Japó, la mateixa Alemanya i la Xina. Els seus productes estel·lars són el telmisartan, el dipiridamol, el mexitil i la camptotecina, destinats a tractar malalties vinculades als sistemes respiratori, nerviós central i cardiovascular, principalment. La firma Boehringer està situada entre les vint primeres farmacèutiques del món, però continua mantenint com a marca pròpia el caràcter familiar.

Precisament, es va parlar molt de família durant l'acte en què l'empresa va obrir les portes de les seves instal·lacions. De família i de futur. El director general de la farmacèutica a l'Estat, Manuel García, va destacar: «Els esforços de la companyia estan orientats a aportar valor a través de la innovació i, alhora, a la recerca de nous processos que ens permetin assolir una major eficiència i productivitat en la fabricació.» Per la seva banda, el president del comitè d'accionistes, Christian Boehringer, va trencar una llança per la planta de Malgrat, de la qual va valorar especialment el seu equip humà: «El personal fa possible el nostre compromís amb els nostres pacients, per als quals desenvoluparem nous medicaments d'alt valor afegit.»

La celebració també va tenir el suport explícit tant del Ministeri de Sanitat, amb la presència del director general de Farmàcia i Productes Sanitaris, Alfonso Jiménez, com de la Generalitat, amb el secretari d'Indústria, Antoni Soy. Jiménez va agrair l'aposta feta per situar la firma al país i va intentar «transmetre optimisme»; a més, va demanar el compromís del sector «pels temps delicats que ens ha tocat viure». Soy va dir que l'interès de l'empresa per l'I+D «és el valor principal de la indústria com a motor de l'economia».

L'alcaldessa, Conxita Campoy (PSC), va tancar els parlaments lloant la feina feta i apel·lant a la responsabilitat dels empresaris a continuar confiant en el municipi «que els va acollir i que se sent orgullós d'haver-ho fet».

Una companyia en dades

Boehringer Ingelheim a Malgrat dóna feina actualment a 330 persones, de les quals un 25% tenen un nivell universitari. Diàriament, entorn d'un centenar més de persones treballen a la planta provinents d'altres empreses que duen a terme treballs externs. En els últims cinc anys, la farmacèutica ha invertit 40,1 milions d'euros en les instal·lacions del Camí de la Pomereda i té previst un pla d'inversions d'uns 7 milions anuals en els pròxims exercicis. Amb una obsessió completa per la seguretat i el medi ambient, ha obtingut i ha superat diferents i estrictes certificacions de qualitat. Disposa d'una planta pròpia de tractament d'aigües residuals i l'any 2003 va construir dins el complex l'últim edifici destinat als assajos de nous productes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona