Economia

Torna a encallar-se la segona mediació entre direcció i treballadors de Nissan

L’empresa diu estar oberta a negociar el “calendari” del tancament però descarta retirar l’ERO

La segona mediació entre els treballadors de Nissan i l’empresa per la decisió de tancar les plantes a Catalunya ha acabat sense acord. “No podem començar una negociació seriosa perquè no ens posem d’acord amb l’expedient”, ha afirmat un membre del comitè d’empresa.

En línia amb la primera trobada, els empleats han demanat retirar l’ERO per desbloquejar les converses. Per ara, la direcció no contempla aquesta opció i aquest dimarts ha presentat als empleats l’informe d’una auditoria per explicar la decisió de tancar les plantes de la companyia a Catalunya. L’empresa diu estar oberta a negociar “el calendari” però no el tancament, que insisteix que és inevitable.

“L’empresa està disposada a parlar de tot en el marc de la mesa de consultes, incloent-hi temps i calendari”, ha afirmat Nissan en un comunicat després de la reunió. En aquest sentit, la direcció considera que el diàleg s’ha de fer “dins d’aquest procés” per donar “seguretat jurídica tant a l’empresa com als treballadors”. “En cas que aquesta negociació no s’arribi a produir, la companyia seguirà endavant amb el calendari previst d’acord amb els requeriments legals”, ha advertit Nissan.

En la reunió, Nissan ha presentat l’auditoria, que conclou que “tenint en compte l’excés de capacitat instal·lada de l’Aliança a Europa i la situació de la planta de la Zoa Franca (tant pel que es refereix a la seva utilització, per sota del 20%, com pel descens de la demanda dels models que fabrica), no hi ha una solució viable per la instal·lació barcelonina”.

Abans de la trobada, prop de 500 empleats s’han concentrat a les portes del Servei de Relacions Laborals a Barcelona per protestar contra la marxa de l’empresa. La reunió ha començat al voltant de dos quarts d’onze del matí i ha tingut lloc una setmana després de la primera mediació, que també va acabar sense acord.

Aquesta tarda, UGT i CCOO de Catalunya han convocat els treballadors de les empreses subcontractades i proveïdors de Nissan a una concentració a la Plaça Sant Jaume per reivindicar el futur de les plantes de l’empresa. Els treballadors tenen previst reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Dimecres, empleats de Nissan viatjaran fins a Madrid per manifestar-se davant del Congrés dels Diputats i fer arribar al govern espanyol i els grups parlamentaris el rebuig a la decisió de la multinacional de tancar les plantes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona