Economia

El trepat, com a element diferenciador

El trepat és la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà que proporciona uns vins de bona acidesa i d'una graduació alcohòlica mitjana molt característics. Amb aquesta varietat, s'obtenen uns vins rosats i uns vins que constitueixen la base per a caves molt personals, amb què ha obtingut un gran reconeixement de qualitat. Aquests han permès que la DO Conca de Barberà l'adopti com a exponent de singularitat. Tot i que s'ha emprat tradicionalment per a l'elaboració de vins i caves rosats, des de fa 2 anys, alguns cellers de la DO Conca, han apostat per elaborar més vins amb aquesta varietat, semblant al Pinot Noir, de què podem trobar algun negre i fins i tot algun blanc.

Elisabet Sáez, secretària tècnica de la DO explica que el trepat «és una varietat que en general no té gaire color, però acostuma a ser bastant productiva». Actualment hi ha dos vins al mercat que siguin 100% Trepat Negre i segons la secretària tècnica de la DO, «en breu en sortiran dos més al mercat», ja que estan donant molts bons resultats, la qual cosa pot suposar un element que «serveixi per a diferenciar-nos com a DO». De moment, hi ha una desena de cellers que vinifiquen amb trepat, ja sigui en vins blancs, negres i rosats, com a cupatge o en varietal. Amb tot, Saéz explica que la DO «no ha posat en marxa cap pla específic per promoure aquesta varietat pròpia perquè no tots els cellers de la zona elaboren productes amb trepat» i, en aquest sentit, no es vol excloure ningú. El projecte d'impuls –afegeix–, «arribarà el dia que tots els cellers de la DO disposin d'un producte trepat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona
unió europea

Brussel·les acusa Apple d’incomplir la llei europea de competència amb l’App Store

barcelona
Carme Ponsa
Presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

“El Maresme turístic ha de ser més conegut internacionalment”

Malgrat de Mar
TECNOLOGIA

Implanten robots autònoms a S’Agaró Hotel

GIRONA