Economia

ICL Iberia preveu reduir la plantilla en 110 llocs de treball per garantir el futur de la mina de Súria

La companyia ha presentat el pla de viabilitat al comitè d’empresa

La direcció d’ICL Iberia ha presentat als comitès d’empresa un pla de viabilitat per garantir el futur de la mineria al Bages. Aquest inclou, a curt termini, la reducció de la plantilla en 110 llocs de treball.

La intenció, diu l’empresa en un comunicat, és que les baixes siguin “el menys traumàtiques possible”, pel que proposa un pla de jubilacions anticipades, baixes voluntàries i l’amortització de llocs de treball per redundància de funcions. ICL Iberia confia a arribar a un acord amb els representants dels treballadors “ben aviat”.

El pla de viabilitat d’ICL arriba després que l’empresa anunciés el tancament de la producció a la mina de Vilafruns i la voluntat de traslladar tota l’activitat a la de Súria. Amb el pla, indiquen des de l’empresa, persegueixen “recuperar la competitivitat”, després de veure’s perjudicats per la caiguda del preu de la potassa, l’endarreriment de la construcció d’infraestructures com la rampa de Cabanasses i el col·lector, així com els alts costos d’extracció del mineral i els efectes de la Covid-19.

Per tal de poder mantenir un preu competitiu en el mercat, assenyalen, s’han vist obligats a donar un tomb a “la forma de treballar i al model d’explotació actual de la mina, tant des del punt de vista organitzatiu, com de processos productius, planificació, organització del treball i recursos de persones”.

Des de l’empresa manifesten la voluntat que les mesures implantades, a curt i llarg termini, “siguin consensuades amb els representants dels treballadors”. A curt termini destaquen la reducció de la plantilla amb un total de 110 llocs de treball. Per a fer-ho possible proposen un pla de jubilacions anticipades, baixes voluntàries i l’amortització de llocs de treball per redundància de funcions.

A llarg termini anuncien la negociació d’un nou conveni col·lectiu en el qual l’empresa presentarà unes modificacions que complementin els esforços reorganitzatius interns que es portaran a terme amb la finalitat de potenciar la seguretat a ICL Iberia i aconseguir que la seva activitat sigui sostenible en l’àmbit econòmic, mediambiental i territorial.

Segons indica en el comunicat el president d’ICL Iberia, Carles Aleman, “el moment crític en què ens trobem ens ha obligat a buscar solucions per garantir noves inversions i assegurar el futur de l’empresa”. La voluntat, indica, és que ICL Iberia “torni a ser econòmicament viable i competitiva per fer eficient la minera del Bages”. “Hi hem fet grans inversions, n’hem de fer de noves, i sense un pla integral que comporti canvis no serem capaços de ser competitius en l’actual context”, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA