Economia

La mesa per a la reindustrialització de Nissan celebra la seva primera reunió a Barcelona

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, diu que buscar sortides a les plantes és “una prioritat” pel govern espanyol

La direcció de Nissan, el govern espanyol, la Generalitat i els sindicats han donat el tret de sortida a la reindustrialització de les plantes de l’automobilística a la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

Aquest dimecres, en una reunió celebrada de forma presencial a la delegació del govern espanyol a Barcelona, s’ha constituït la mesa per buscar sortides a les fàbriques i garantir l’ocupació dels més de 2.500 treballadors afectats pel tancament.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme Reyes Maroto, ha subratllat que la reindustrialització és “una prioritat” pel govern espanyol i ha assegurat que l’executiu “es deixarà la pell” pel futur dels empleats.

A banda de Reyes Marotó, a la reunió hi han participat la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón; el responsable de les operacions industrials de Nissan a l’Estat, Frank Torres, i membres de les quatre organitzacions sindicals –SIGEN-USOC, CCOO, UGT i CGT- amb representació als comitès d’empresa de les fàbriques.

La trobada també ha comptat amb la presència de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; la directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement, Matilde Vilarroya, i el secretari general d’Indústria del ministeri, Raül Blanco.

Durant la reunió, Chacón s’ha expressat en la mateixa línia que Reyes Maroto, tot apuntant que el nou projecte que arribi a les instal·lacions de Nissan ha de permetre “mantenir viu i competitiu l’ecosistema industrial de l’automoció”. Alhora, Chacón ha assegurat que el Govern treballarà “de forma decidida però discreta per aconseguir el millor projecte possible”.

Per la seva banda, Torres ha volgut mostrar el “compromís” de Nissan per explorar “alternatives de futur” per a les plantes. “El fet de mantenir l’activitat industrial fins a desembre de 2021 ens permetrà guanyar temps i treballar en aquestes alternatives”, ha afegit.

Finalment, el comitè d’empresa ha destacat que la constitució de la mesa posa en marxa “un dels principals objectius de l’acord” signat a principis d’agost i ha assegurat que velarà perquè els possibles projectes creïn “llocs de treball de qualitat i un futur a llarg termini”.

Minuts abans de la reunió, uns 300 treballadors d’Acciona Facility Services –l’empresa subcontractada que suma més empleats a Nissan– s’han concentrat a les portes de la delegació del govern espanyol a Barcelona per exigir la retirada de l’ERO, que afecta a més de 500 persones. Alhora, han reclamat a les administracions que també s’impliquin en el seu conflicte i que se’ls tingui en compte de cara als plans de reindustrialització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona