Economia

Els sindicats, preocupats per la possible fusió de CaixaBank i Bankia

CCOO demana sortides voluntàries en cas que es plategin excedents i que es preservin les condicions laborals

Els sindicats han mostrat aquest divendres la seva preocupació davant l’anunci d’una possible fusió entre CaixaBank i Bankia. A través d’un comunicat, Comissions Obreres (CCOO) ha expressat que, en plena crisi, l’operació “té lògica empresarial”, tot i que també ha demanat que la integració “tingui lògica en matèria laboral”. En aquest sentit, CCOO ha recordat que la suma de les plantilles de les dues entitats supera les 44.000 persones i ha demanat “garanties per la plantilla” de cara al futur. En l’escrit, el sindicat exigeix la preservació i millora de les condicions salarials i laborals, que hi hagi sortides voluntàries en cas que es plantegin excedents i que el projecte empresarial garanteixi la viabilitat de cara al futur.

En la mateixa línia s’ha expressat el secretari general de CaixaBank a Catalunya per la Unió General de Treballadors (UGT), Paco Orti, qui creu que l’anunci d’una possible fusió “no és una bona notícia pels treballadors”. “Abans, la capil·laritat era l’èxit de CaixaBank, però ara cal fer una contenció de costos per mantenir la rendibilitat; aquí és on apareixen les oficines i els empleats, que al cap i a la fi són un cost”, ha expressat en declaracions a l’ACN.

Tot i que Orti prefereix mostrar-se caut davant l’anunci d’aquest dijous –la fusió no és definitiva- assegura que la principal prioritat dels sindicats sempre serà “preservar els llocs de treball”. “A partir d’aquí, i en funció de com avancin les negociacions, adoptarem una postura o una altra”, expressa.

Duplicitat d’oficines i excés d’empleats

Aquest mateix divendres, Barclays ha emès un informe on apuntava que hi ha 1.411 oficines duplicades entre les dues entitats, tenint en compte el codi postal. Tenint en compte aquest ajustament, això voldria dir que hi ha al voltant de 5.750 llocs de treball afectats (vora el 13% de la plantilla total de Bankia i CaixaBank). Segons Orti, “hi ha zones on hi ha molta duplicitat d’oficines, sobretot a les zones properes als serveis centrals”. No obstant això, afirma que a Catalunya la situació “no és excessivament preocupant”.

Des de la UGT també s’ha expressat el seu secretari general, Unai Sordo, qui ha admès que la duplicitat d’oficines és una qüestió que el preocupa “de forma considerable”. Sordo ho ha dit després de reunir-se a Madrid amb la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá. En la trobada també hi ha participat el secretari general de CCOO, Pepe Álvarez, qui ha assegurat que els sindicats vetllaran perquè “no hi hagi mesures unilaterals” en matèria laboral per part de les dues entitats.

Mantenir el vessant social

Des de Comissions Obreres assenyalen que, en cas que s’acabés confirmant la fusió, es crearia una entitat capaç de “canalitzar grans projectes d’inversió en un moment de reconstrucció econòmica”. “És una operació de gran magnitud en termes estratègics de país”, apunten des del sindicat.

Malgrat tot, demanen que les dues entitats no abandonin el seva vessant més social. “L’origen de CaixaBank i Bankia són les caixes d’estalvi, i volem que es mantinguin les seves fundacions”, destaca Joan Serra, secretari general de l’agrupació del sector financer de CCOO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona