Economia

Treball mediarà avui entre Saint-Gobain i la plantilla per desencallar el conflicte

Els sindicats denuncien el Departament d’Interior per vulneració del dret de vaga i amenaces

Els treballadors mantenien el tancament del polígon

El Departament de Treball ha convocat per avui mateix els responsables de l’empresa Saint-Gobain i els representants dels treballadors a una reunió de mediació per intentar desbloquejar les negociacions i el conflicte laboral que viu la planta de vidreria ubicada al Baix Penedès.

La trobada entre les tres parts, doncs, hauria de rebaixar la tensió derivada de l’anunci de l’empresa francesa de tancar la planta que té a Catalunya. Ahir hi va haver un altre episodi de desavinences i tibantor que va acabar als jutjats del Vendrell. Els sindicats que defensen els treballadors van interposar una denúncia contra el Departament d’Interior de la Generalitat per una presumpta vulneració del dret de vaga i també per amenaces.

L’origen es trobaria en el fet que els treballadors mantenen bloquejades les instal·lacions de la multinacional francesa a l’Arboç i també a Bellvei del Penedès, on, de retruc, es veu afectada la mobilitat a tot el polígon industrial. Segons els manifestants, els Mossos els haurien alertat al matí que, si els treballadors no retiraven els vehicles que barraven el pas, una brigada mòbil els desallotjaria a la força durant la tarda. “Fer-nos fora per la força és una autèntica vergonya”, clamava Marcos Rastrilla, del sindicat CGT.

Des d’Interior, però, es nega el desallotjament forçós imminent i també qualsevol mena de coacció als treballadors. Fonts del Departament remarquen que “és fals que hi hagi hagut cap afectació del dret a vaga” i defensen que els Mossos han fet les negociacions habituals.

Els treballadors de Saint-Gobain consideren l’assoliment de la mediació a Treball com una primera victòria i confien que es pugui trobar una solució. Dijous, les dues parts gairebé havien arribat a un preacord que garantia la recol·locació de tots els treballadors afectats (122) dins del grup, però, finalment, l’empresa “va dir que no ho podia assumir”. La seva intenció, segons els sindicats, és repartir la producció de vidre pla per al sector de l’automòbil que ara es feia al Baix Penedès entre les plantes a Alemanya, França, Polònia i Egipte.

D’altra banda, uns 70 treballadors d’Acciona a Nissan han acampat a la plaça de Catalunya de Barcelona en protesta per l’expedient d’acomiadament col·lectiu que hi ha en marxa. Tenen la intenció d’estar-s’hi fins al dia 23, quan acaba el procés de consultes.

LA XIFRA

122
persones
estan afectades pel tancament de la planta que la multinacional del vidre Saint-Gobain té al Penedès

LA DATA

6.9.2020
inici de la vaga
indefinida dels treballadors en saber que la producció es derivaria a plantes a altres estats

Gairebé a punt la baixa Covid i l’extensió dels ERTO

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, va assegurar ahir, a Barcelona, que la proposta d’estendre la baixa als pares amb fills amb quarantena, ja coneguda com a baixa Covid, s’està discutint a la taula de diàleg social i al si de l’executiu espanyol, i va assegurar que es pretén “resoldre-la aquests dies”. Díaz va recordar que qui negocia la qüestió és el Ministeri de la Seguretat Social i ho va dir l’endemà que el president del Govern, Quim Torra, pressionés l’executiu espanyol per donar aquesta cobertura als progenitors dels menors amb PCR positiva o negativa. Díaz també va explicar que és optimista sobre l’acord d’extensió dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), un paquet de mesures que inclouria una prestació per als treballadors fixos discontinus vinculats al turisme, molts dels quals no han pogut treballar aquesta temporada i que no ho faran fins a la primavera vinent. Díaz ha demanat confiança i ha promès que l’Estat acompanyarà les empreses i treballadors que ho necessitin. També va insistir a tenir enllestida com més aviat millor una llei de teletreball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona