Economia

Les pimes creuen que la fusió entre CaixaBank i Bankia no els serà beneficiosa

L’enquesta de clima empresarial de Kreedit alerta que un 58% de les empreses està molt preocupada per la seva capacitat de saldar els seus deutes

L’absorció de Bankia per part de CaixaBank no serà beneficiosa per a les pimes, segons reflecteix l’enquesta de clima empresarial que ha dut a terme Kreedit, en què fins a un 71% de les 400 empreses que hi han participat s’han manifestat en aquest sentit.

Així mateix, un 58% de les empreses s’han mostrat o molt preocupades per la seva capacitat de devolució del seu endeutament. Un 46% de les empreses afirma que els bancs els han concedit préstecs ICO per cancel·lar línies de finançament de circulant, la qual cosa els tibarà més la tresoreria perquè els ha suposat passar de tenir més finançament de circulant -que no s’havia de retornar al banc perquè s’anava renovant anualment- a tenir un préstec que cal anar retornant mitjançant quotes. No obstant això, només un percentatge molt baix de les empreses enquestades contempla l’opció de presentar concurs de creditors durant els pròxims mesos.

El 27% de les empreses considera que en aquests moments ja té esgotades les possibilitats d’obtenir més finançament de la banca tradicional, i un 38% de les empreses creu que durant els pròxims mesos haurà de refinançar el seu endeutament. El 58% de les empreses enquestades es manifesta predisposada a incorporar un soci minoritari si això fora necessari, i valorarien sobretot una aportació de capital i de contactes.

Jordi Solé Tuyá, CEO de Kreedit, afirma que “durant aquests mesos les empreses s’han vist obligades a sobreendeutar-se per cobrir pèrdues, i aquesta acumulació d’endeutament serà molt difícil de pair, si tenim en compte que la recuperació de l’economia no és previsible que sigui ràpida.” A més a més, manifesta que “l’abundosa liquiditat amb què els bancs han dotat les pimes ha adormit la pressió que, fins aleshores, sentien els empresaris i equips directius per resoldre els veritables problemes de fons que arrossegaven des de fa anys.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA