Economia

SINATECH

“Hem aconseguit Sud-àfrica”

Sinatech desenvolupa reactius per mesurar la qualitat de productes agroalimentaris

L’empresa amb seu a Sant Quirze del Vallès acaba de tancar un nou acord de distribució, però d’altres estan en ‘stand-by’ per la pandèmia

Sinatech és una empresa amb seu a Sant Quirze del Vallès que desenvolupa reactius per mesurar la qualitat de productes agroalimentaris durant els diferents processos d’elaboració. Per exemple, el que porta del raïm al vi, de la llet al iogurt o de la taronja al suc envasat. Els socis fundadors treballaven junts en una altra empresa del sector i fa un any i mig van decidir impulsar el seu propi negoci. Han topat de ple amb la crisi de la Covid-19, però tot i que està afectant els seus plans, no ha impedit que continuessin avançant. Amb l’ajuda de l’agència pública Acció, acaben de tancar un acord per vendre al mercat sud-africà.

Com explica Jordi Cot, cofundador i director comercial de l’empresa, Sinatech es va centrar des de l’inici en els mercats exteriors. “Treballem a través de distribuïdors, i això significa que és relativament fàcil si tens experiència i la inversió inicial és relativament petita, perquè són ells els que financen el client final, mentre que a nosaltres ens paguen al comptat o a 30 dies.” El problema, reflexiona, és que “tot està en stand-by perquè hi ha molta incertesa per culpa de la pandèmia, i a sobre és a escala mundial”. Cot en posa un exemple gràfic: “M’acaba de dir un distribuïdor argentí que està molt interessat en els nostres productes, perquè allà hi ha molt mercat, però vol deixar passar un temps a veure com van les coses.”

Els propers plans

De cara al futur, l’objectiu de Sinatech és tancar acord als Estats Units, on estan “a mig projecte, perquè la pandèmia l’ha retardat” i, “si la Covid i el Brexit ho permeten”, començar a vendre reactius per al sector dels sucs envasats a la Gran Bretanya. Més endavant, amb venedors i servei tècnic propi, volen distribuir directament a l’Estat espanyol, però quan l’empresa sigui més “sòlida”.

Sinatech va facturar el primer any de vida 260.000 euros, sobretot al mercat italià, i ha hagut de recalcular –a la baixa, és clar– les seves previsions. Malgrat tot, tancarà el segon exercici doblant la xifra de vendes. “No vull ni pensar en les dades que movíem abans de la pandèmia”, diu el director comercial de la firma, que lamenta la falta d’ajudes que rep el sector empresarial, sobretot les pimes. “En el nostre cas –relata–, s’hi afegeix el problema que som netament exportadors i tot el que comprem ho comprem aquí, amb un 21% d’IVA que se’ns retorna tardíssim.” De fet, fins a finals d’octubre no han rebut els 46.000 euros que corresponien al 2019. O sigui, amb deu mesos de retard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona