Economia

El Govern destina 9 milions a una nova línia d’ajuts per a la reactivació industrial post-Covid19

El programa de préstecs es destinarà a empreses catalanes que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat

El Govern ha aprovat aquest dimarts una nova línia d’ajuts de 9 milions d’euros per a la reactivació industrial post-Covid19, segons ha explicat la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, a la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Aquesta nova línia impulsada pel Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’Avançsa, anirà destinada a empreses catalanes que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat.

L’executiu considera que la situació generada per la Covid-19 fa necessari recuperar el programa de préstecs per ajudar a superar la situació de manca de liquiditat necessària per a la supervivència empresarial i ajudar a fer més sòlida la posició financera per encaminar l’empresa a defensar la seva viabilitat en el mercat.

“Posarem els recursos disponibles per tal de resistir aquest hivern com sigui possible i arribar amb el màxim d’empreses vives a la primavera, que és quan s’espera recuperar l’activitat”, ha explicat el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, en declaracions a l’ACN.

Tremosa ha assegurat que l’objectiu de la Generalitat és continuar injectant diners a les empreses perquè puguin modernitzar-se i apostar per la digitalització i la internacionalització. Amb aquesta línia d’ajuts, el Departament d’Empresa i Coneixement pretén “fer més fortes” les companyies catalanes i permetre’ls “aguantar” fins a la primavera de 2021.

El conseller ha assegurat que l’acord de Govern d’aquest dimarts va “en línia” amb altres mesures, com els ajuts aprovats per al sector de la restauració, l’estètica i autònoms, o l’increment d’un 40% del pressupost d’ACCIÓ per a aquest any.

L’import màxim del préstec unitari d’aquesta línia serà de tres milions d’euros, amb un termini mínim de tres anys i màxim de vuit anys. Les variables específiques de cada préstec, termini, carència, tipus fix i tipus variable es determinaran en funció de les necessitats de l’empresa per tenir capacitat de continuïtat i ser econòmicament rendible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA