Economia

El Ministeri de Cultura atorga ajudes extraordinàries de més de 10 milions a 236 sales de cinema

Cines Llobregat, Aribau, l’Associació Cinebaix, Cinemes Girona, Cines Renoir i Granollers Cinemes, entre els beneficiats

El Ministeri de Cultura ha atorgat ajudes extraordinàries a 236 sales de cinema de més de 10,2 milions d’euros per a fer a sufragar les despeses per a fer front a la covid-19. N’han resultat beneficiàries 236 sales d’un total de 251 sol·licituds rebudes. Les ajudes es faran efectives a partir de la resolució de concessió mitjançant un únic pagament. Entre les sales que rebran una ajuda hi ha els Cines Llobregat, que rebrà 32.000 euros; Aribau Cinema, que rebrà 20.000 euros; l’Associació Cinebaix, 26.000 euros; Cinemes Girona, 20.000 euros; Cines Renoir, 20.000 euros; Granollers Cinemes, 32.000 euros i Zumseig Cine Cooperativa, 7.995 euros.

Les ajudes estaran destinades a sufragar despeses realitzades l’any 2020 des que es va decretar l’estat d’alarma. En concret, cobreixen els costos que siguin conseqüència de les mesures sanitàries de prevenció adoptades com els destinats a afavorit la visibilitat de la reobertura dels cinemes.

Les ajudes tenen un pressupost total de 13,2 milions d’euros. Els beneficiaris hauran de complir les obligacions establertes. En especial, hauran d’acreditar trobar-se al corrent de compliment de les seves obligacions fiscals i amb la Seguretat Social, en el cas que haguessin caducat les certificacions presentades amb la sol·licitud.

A través d’un comunicat, el Ministeri ha explicat que han convocat també ajudes dirigides a les llibreries independents amb una dotació de 4 milions d’euros; a la protecció de béns declarats Patrimoni Mundial, amb 470.000 euros i a la promoció de l’art contemporani espanyol amb 638.000 euros.

En l’àmbit del cinema, també s’ha augmentat un 20,3% el pressupost per les ajudes per l’organització de festivals i s’ha arribat als 62 beneficiaris, així com les ajudes a la distribució de pel·lícules amb una dotació de 3,5 milions. El Ministeri ha assenyalat que pròximament es publicarà la proposta de resolució provisional de les ajudes generals a la producció de llargmetratges amb una dotació de 40 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona