Economia

ICL retira l’ERO però busca pactar 25 baixes voluntàries a través de prejubilacions

L’empresa diu que està treballant per buscar alternatives que garanteixin la viabilitat

ICL Iberia ha decidit retirar l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) i pactar 25 baixes voluntàries a través de prejubilacions. Així ho ha anunciat, aquest divendres, la direcció d’ICL Iberia als representants dels treballadors, després de comptar amb l’aval de la matriu, ICL Grup.

Segons explica l’empresa, en un comunicat, ara estan treballant per buscar “altres alternatives per a garantir les inversions i viabilitat de l’empresa”. ICL preveu fer una reestructuració de l’activitat minera per potenciar, d’una banda, la mina de Cabanasses i, alhora, mantenir més personal a la mina de Vilafruns. En el cas de Vilafruns, afegeixen, duran a terme tasques relacionades amb el projecte de connexió de les dues mines, que està en fase d’estudi.

Segons ICL les actuacions de millora i eficiència que s’han dut a terme en els darrers mesos, seguint el pla de viabilitat, “ajudaran a reduir el nombre de persones afectades per la reestructuració de la companyia”. Tot i que l’empresa va anunciar un ERO per a 110 empleats, ara, diuen, plantegen “una afectació molt més baixa”, del voltant d’uns 25 treballadors, que esperen que siguin prejubilacions. La xifra definitiva, però, dependrà de l’aprovació d’inversions estratègiques per part de la seva matriu, ICL Grup, i de la implantació de més canvis en el model organitzatiu.

ICL ha anunciat una reestructuració de l’activitat minera que inclou el redisseny dels models d’organització. Algunes mesures organitzatives, diuen, ja han estat posades en marxa i s’espera que tinguin continuïtat. L’objectiu, expliquen, és d’una banda potenciar la mina de Cabanasses, però també mantenir més personal a la de Vilafruns. En aquest segon cas la intenció és que realitzin tasques relacionades amb el projecte de connexió de les dues mines.

El projecte per connectar les dues mines té, segons ICL, “una gran complexitat tècnica i un elevat cost econòmic”. A hores d’ara l’empresa està a l’espera d’acabar els estudis per assegurar-ne la viabilitat i que pugui ser aprovat per la matriu.

A través del comunicat, Carles Aleman, president d’ICL Iberia, assegura que han fet “un esforç molt important per mantenir els màxims llocs de treball”. “No és gens fàcil mantenir l’equilibri entre fer viable la companyia i causar el menor impacte personal i social possible”, afegeix. No obstant això posa l’èmfasi en la importància que tenen els canvis en el model organitzatiu i el suport inversor del Grup. “Sense això no podrem sobreviure”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona