Economia

Els préstecs ICO es podran tornar en un màxim de vuit anys

El Consell de Ministres també allarga el període de carència a 24 mesos

Rebaixa de l’IVA de les mascaretes

El Consell de Ministres va aprovar ahir un reial decret llei de mesures urgents per millorar la liquiditat i solvència de les empreses i treballadors autònoms amb un paquet de propostes que afecten els àmbits financer i concursal. La vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, va indicar que es tracta de “donar suport a empreses solvents, permetent la reestructuració del seu deute, el reforçament de la seva liquiditat i solvència, i protegir així el teixit productiu sobre el qual s’ha de seguir construint la recuperació”.

Destaca, en aquest sentit, l’ampliació fins al 30 de juny del 2021 del termini per a la concessió de les dues línies d’avals públics gestionades per l’ICO i amb un import de 140.000 milions. Com a condició, les empreses i autònoms que els sol·licitin no poden tenir incompliments en el pagament de deutes ni estar en concurs.

El govern espanyol també va acordar donar tres anys més a empreses i autònoms per tornar els préstecs ICO i ampliar en 12 mesos més el període de carència. Per tant, el venciment màxim dels préstecs passa a ser de vuit anys i el termini màxim per començar a abonar les quotes passa a ser de 24 mesos i s’allarga fins al març del 2022.

La patronal Cecot va assenyalar: “Serà de gran ajuda perquè petites i mitjanes empreses, així com les persones autònomes treballadores, puguin mantenir la seva activitat i garantir la salvaguarda de llocs de treball. És una mesura que té incidència en tots els sectors, ja que tots estan afectats per l’impacte de la Covid-19.”

LA FRASE

Es tracta de donar suport a empreses solvents, permetent la reestructuració del seu deute
Nadia Calviño
Vicepresidenta tercera del govern espanyol

Les mascaretes, més barates

El Consell de Ministres va aprovar també la rebaixa, anunciada la setmana passada, de l’IVA de les mascaretes quirúrgiques d’un sol ús, que passarà del 21% actual al 4%, de manera que s’abaratirà el cost del producte, que és d’ús obligat arreu. L’objectiu d’aquesta mesura, segons va explicar la ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, és que no hi hagi impediments “per a cap grup de població, especialment els més vulnerables”, per accedir al material de protecció obligatori contra el virus. D’altra banda, també va aprovar prorrogar l’IVA del 0% per a la compra de determinats productes sanitaris per part dels hospitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA