Economia

Empresa atorga 14 milions en ajuts a pimes industrials

Se n’han beneficiat un total de 1.148 empreses, que es van comprometre a mantenir l’ocupació indefinida

El departament calcula que s’han preservat així més de 9.600 llocs de treball

La línia d’ajuts per a microempreses i petites empreses industrials del Departament d’Empresa i Coneixement ha ajudat a mantenir un total de 9.696 llocs de treball indefinits, segons les dades facilitades per la conselleria. Aquest ajut es va activar el mes de juny passat, amb una dotació pressupostària de 14,1 milions d’euros i ha contribuït de manera directa en una part de les despeses estructurals i fixes que les empreses tenen com a conseqüència de la caiguda de l’activitat per la crisi de la Covid-19. “La nostra màxima preocupació era que les petites i mitjanes empreses, i també les microempreses, que tenen poc coixí financer i sovint paguen lloguer i préstecs, es veiessin obligades a acomiadar personal durant la pandèmia”, explica la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya.

“Vam reduir altres partides pressupostàries que no eren tan urgents per donar resposta a la necessitat d’aquestes empreses industrials”, explica. Amb una dotació de 14 milions d’euros, els ajuts han arribat a un total de 1.148 microempreses i petites empreses industrials, amb una dotació mitjana de 12.328 euros i el compromís de mantenir l’ocupació indefinida. Pel que fa a les dades per territori, prop del 50% (566) són de l’àrea metropolitana i el 20% (233), de les comarques centrals, seguides de les comarques gironines (8,36%) i el Camp de Tarragona (6,27%).

Els ajuts es van donar a empreses de menys de 49 treballadors, que acreditessin una reducció en el volum de vendes del 33% o superior entre l’1 de març i el 30 d’abril del 2020 en relació amb l’any 2019, i que es comprometessin a mantenir els llocs de treball amb contracte indefinit entre l’1 de març i el 31 de desembre del 2020. 

Els sectors més beneficiats van ser els fabricants de productes metàl·lics (193 empreses) i tèxtils (118), el sector de les arts gràfiques (111), els fabricants de begudes (78) i de maquinària i equips (76), els fabricants de mobles (75), i el sector de la confecció de peces de vestir (59).

“S’hi van presentar un total de 1.988 empreses i en vam aprovar 1.148, que és més del 57,5%”, diu Villarroya, que puntualitza que, de les 840 empreses desestimades, 401 no van rebre l’ajut per falta de pressupost i la resta, perquè no complien les condicions.

LA FRASE

La nostra màxima preocupació era que les pimes industrials es veiessin obligades a acomiadar personal
Matilde Villarroya
Directora General d’Indústria de la generalitat

Aquesta setmana s’obre la partida de 13 milions per a l’automoció

Després de la publicació dilluns passat en el DOGC, està previst que aquesta setmana s’obri la convocatòria d’ajuts per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció. Amb una dotació de 13 milions d’euros, preveu dues línies: una d’orientada a promoure el redisseny i l’estudi de nous plans de negoci i de reconversió (3 milions d’euros) i una altra per a la implementació d’inversions empresarials d’alt impacte per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció (10 milions d’euros). D’una banda, el pla té la voluntat d’ajudar a mantenir l’ocupació de les empreses proveïdores del sector de l’automoció que es poden veure afectades per una caiguda de la producció i, de l’altra, es pretén ajudar-les a iniciar un procés de reflexió estratègica que els permeti cercar noves oportunitats de negoci i implementar el pla de negoci derivat d’aquest procés de reflexió. “És un sector que ja estava molt perjudicat abans de la pandèmia i que ha rebut l’impacte de la Covid-19 amb una especial intensitat, atès que va viure aturades totals de la producció durant moltes setmanes, una situació sense precedents”, explicava Villarroya.

La quantia de la subvenció en la primera línia, de disseny d’un canvi d’estratègia, serà d’un màxim de 15.000 euros, sempre que no superi el cost de l’actuació subvencionada. Pel que fa a la inversió industrial, se subvencionarà el 10% de l’obra, amb un import màxim d’un milió d’euros per empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona