Economia

El Banc d’Espanya alerta que l’economia espanyola és una de les més exposades al Brexit

El regulador assenyala que les exportacions al Regne Unit representen el 3,4% del PIB estatal

El Banc d’Espanya alerta que l’economia espanyola és una de les més exposades al Brexit. Segons l’estudi ‘Brexit: situació i conseqüències econòmiques’, el regulador assenyala que l’Estat manté uns vincles comercials i financers “relativament elevats” en comparació amb altres països europeus i demana que s’arribi a un acord “com més aviat millor”. “La forta caiguda de l’activitat i l’elevada incertesa derivada de la crisi de la covid-19 fan més necessari un acord”, comenta el Banc d’Espanya. Segons les dades facilitades pel mateix organisme, les exportacions de béns i serveis de l’Estat al Regne Unit representen el 3,4% del PIB espanyol, un percentatge que és inferior en països com Itàlia (1,9%), França (2,5%) o Alemanya (3,2%).

En l’informe, el Banc d’Espanya subratlla que el Regne Unit va ser el principal mercat emissor de turisme l’any 2019, amb un 21% de les entrades totals de viatgers i un 19% de la despesa efectuada per turistes no residents. Pel que fa a la comercialització de béns, les exportacions el Regne Unit representen el 6,8% de les vendes incloses dins aquesta categoria.

Quant al canal financer, les relacions entre el Regne Unit i l’Estat “superen àmpliament” en percentatge del PIB les que presenta l’economia britànica amb Alemanys, França i Itàlia. En concret, les inversions directes de l’Estat al Regne Unit van suposar el 9% del PIB l’any 2019, convertint-se en el segon destí més rellevant, només per darrere els Estats Units.

El Banc d’Espanya assegura que, sigui quin sigui l’acord al qual s’arribi, els efectes econòmics del Brexit sobre l’economia del Regne Unit seran “significatius”. No obstant això, insta que l’acord en qüestió permeti construir “noves relacions comercials d’ampli abast”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona