Economia

Les eleccions de la Cambra de Barcelona, en disset jutjats

La fiscalia demana que s’anul·li el procés electoral que va donar la presidència a Canadell, amb Eines de País

Jutjats del contenciós administratiu tenen pendent de resoldre recursos d’empresaris

Almenys disset jutjats de l’àmbit contenciós administratiu de Barcelona han de resoldre els recursos que van presentar, a finals del maig del 2019, empresaris i comerciants, en els quals demanen que es declari la nul·litat de les eleccions a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació a Barcelona, celebrades el 13 de maig del 2019, perquè la Junta Electoral Central (JEC) va vulnerar els seus drets en haver invalidat centenars de vots “sospitosos”. A Barcelona, va guanyar, amb força distància, la candidatura d’Eines del País, que encapçalava Joan Canadell, l’actual president.

La fiscalia ha demanat en tots aquests recursos (no es poden acumular perquè són drets fonamentals) que s’anul·li parcialment el procés electoral, una posició que va avançar el diari El Confidencial. Els informes de la fiscalia es van presentar el juny passat, un fet que des de sectors independentistes es va interpretar com una reacció contra Canadell, ara que estarà entre els primers de la candidatura de JxCat a la Generalitat.

La llista d’Eines de País es va imposar davant de les llistes d’Enric Crous, Carles Tusquets, Ramon Masià i de la plataforma de dones 50x50 en uns comicis que a tot Catalunya es van realitzar només de manera electrònica, amb dues modalitats: una de presencial i l’altra a distància.

En el seu informe, la fiscalia exposa que hi va haver 19.911 vots electrònics emesos des de 52 ordinadors i que la JEC va fer suprimir els de 25 perquè s’havien emès des del mateix IP. Per la fiscalia, aquesta acció “no té cap cobertura legal” i és una “invalidació indiscriminada”, que almenys afecta set de 40 vocalies, i per això comparteix amb els recurrents que cal declarar-los nuls. “No es poden proclamar uns resultats que ha trepitjat els votants exclosos de la seva participació en els comicis per criteris desconeguts que a més no poden ser revisats”, conclou el fiscal.

El TSJC va anul·lar el decret regulador

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar, el març passat, el decret de la Generalitat que va regular les eleccions de les cambres catalanes, del maig del 2019, sense modificar el resultat a les tretze cambres. La resolució no és ferma. L’empresa Staff Pavillon va ser qui va denunciar falta de transparència en el procés en no haver-se respectat el tràmit de participació ciutadana i el vot per correu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci