Economia

El Govern concedeix 2,5 milions d’euros a les cambres de comerç

L’objectiu és donar resposta a les necessitats del teixit empresarial a fer front a l’impacte de la Covid-19

El Govern ha autoritzat el Departament d’Empresa i Coneixement a concedir una subvenció de 2,5 milions d’euros al Consell General de Cambres de Catalunya. L’objectiu és que aquests recursos es distribueixin entre les 13 cambres de comerç catalanes per donar resposta a les necessitats que l’impacte de la Covid-19 ha generat en el teixit empresarial del país. Aquests ajuts han de permetre a les cambres prestar nous serveis de suport a les empreses afectades per la Covid-19.

La voluntat és que les cambres contribueixin a la viabilitat i continuïtat de les empreses a partir d’accions com l’assessorament i l’acompanyament a l’hora de buscar recursos financers per compensar la pèrdua de negoci, de fer prospectiva en nous mercats i sectors o de redefinir l’estratègia de negoci. Alguns d’aquests serveis ja s’han començat a oferir amb la campanya ’Que cap empresa tanqui/Activa, Aixeca, Accelera el teu negoci’.

La partida també contribuirà a sufragar les despeses dels ens camerals per adaptar la prestació dels serveis a la situació sanitària. A més de les mesures de protecció per al seu personal i les persones usuàries, cada Cambra ha desenvolupat diferents projectes i nous formats per seguir amb la seva activitat, fet que ha suposat una despesa addicional en eines informàtiques i de suport per poder dur a terme actuacions telemàtiques com ara seminaris en línia de formació, sistemes d’informació d’àmbit legislatiu i d’ajudes o mecanismes de posada en relació empreses per trobar solucions cooperatives, com la Llotja Virtual.

Finalment, l’ajut també ha de mitigar la davallada d’ingressos de les cambres perquè puguin continuar la prestació dels serveis a les empreses, en l’exercici de les funcions públiques que els encomana la normativa. L’impacte de la Covid-19 en l’activitat econòmica ha provocat una baixada dels recursos que els ens camerals obtenen gràcies als seus serveis. Compensar aquest descens dels ingressos pretén garantir la capacitat de les cambres de seguir atenent la demanda de suport per part de les empreses, en especial les sobrevingudes per la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA