Economia

L’empresariat del Ripollès reclama un pla de rescat

Concentració de professionals de l’hostaleria i de la ramaderia a Ripoll contra el tancament de la comarca

Convocades per les tres associacions d’hostaleria del Ripollès –Cuines de la Vall de Camprodon, Els Fogons de Ribes i l’Associació d’Hostaleria del Ripollès– i l’associació de productors i elaboradors Producte del Ripollès, un centenar llarg de professionals dels sectors més afectats pel tancament perimetral de la comarca es van manifestar ahir a la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll. Hi havia representants d’empreses, autònoms i treballadors majoritàriament del sector de l’hostaleria i del turisme que protestaven amb esquelles, botzines i cassoles pel tancament perimetral i, sobretot, per reclamar a l’administració ajudes immediates destinades als sectors afectats.

Ahir, durant el segon dia de tancament perimetral de Cerdanya i del Ripollès, hi va continuar havent un degoter de queixes d’alcaldes i de veïns dels pobles més petits, la majoria dels quals sense casos positius de Covid o amb molts pocs. Una veïna de Pardines insistia que al seu poble són pocs i no hi ha positius i sí, en canvi, la majoria de negocis que depenen del turisme. Així mateix, es queixava que no podrà passar Nadal amb els seus pares, que viuen a pocs quilòmetres, però a la comarca veïna d’Osona. En el mateix sentit es manifestava l’alcalde de Molló, Pep Coma, que en declaracions recollides per l’ACN qualificava d’injust el tancament perimetral i reclamava una “microcirurgia” a l’hora d’aplicar restriccions.

Les pistes d’esquí de les dues comarques es van mantenir obertes, amb una dràstica reducció d’esquiadors, perquè només hi havia els residents i alguns dels no residents “atrapats” pel tancament. A Vallter, les empreses de serveis van tancar per protestar per la situació que viuen. Els controls policials dels accessos a les dues comarques no van registrar les cues de vehicles del primer dia, quan, al de coll d’Ares, s’hi va afegir fins i tot un helicòpter de la policia. Sigui com sigui, els carrers comercials de Camprodon, Ripoll i Puigcerdà eren buits i contrastaven amb la imatge habitual d’una vigília de Nadal.

El tancament ha comportat un augment de les peticions de reserva i allotjament al Pirineu de Lleida. La Federació d’Hostaleria de Lleida ja preveia una bona ocupació per Nadal i Reis, però ahir van constatar un increment de les peticions d’allotjament, tot i que moltes d’elles vinculades al manteniment de la llibertat de mobilitat que es revisarà dilluns.

LA XIFRA

3
concentracions
de professionals de l’hostaleria ja s’han dut a terme des del primer dia de tancament perimetral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona