Economia

Ingenia vol créixer el doble

L’empresa d’enginyeria de control industrial preveu ampliar la plantilla un 20% per assumir l’increment de feina

L’any 2020 van facturar un 5% més que l’exercici anterior

Ingenia Industry, una empresa d’enginyeria dedicada a sistemes de control industrial, amb seu a Mollet (Vallès Oriental) i Malgrat de Mar (Maresme), planeja per al 2021 créixer el doble del que ho va fer l’exercici passat. El seu objectiu és incrementar en un 10% els 1,2 milions d’euros que van facturar el 2020.

Josep Huerta, director de projectes i un dels tres socis fundadors de la companyia, explica que en el darrer any han tingut una sobrecàrrega de feina de tal dimensió que han hagut de renunciar a projectes per la incapacitat de poder assumir-los.

“Per al 2021 hem decidit ampliar la plantilla per poder desenvolupar més projectes i expandir-nos més del que ho hem fet els darrers anys”, assegura Huerta.

Malgrat que el 2020 ha estat un dels anys més desastrosos per a certs sectors d’activitat com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, no és el cas d’Ingenia Industry. El seu volum de negoci no només no ha baixat, sinó que ha millorat en un 5%. La raó d’aquest bon ritme de feina es deu al fet que Ingenia Industry està especialitzada justament en sectors que es dediquen a combatre la pandèmia com ara el farmacèutic i el químic, i altres àrees d’activitat essencials com ara l’alimentació i l’aigua. “En l’àmbit productiu hi ha hagut empreses del sector farmacèutic, com ara les de gel hidroalcohòlic, que han tingut unes exigències i demandes elevadíssimes i, per tant, han necessitat de manera urgent més sistemes de control o d’optimització de processos productius com els nostres per cobrir tota la demanda”, diu Huerta.

De moment, la previsió és fer una ampliació amb tres persones més l’any vinent. Trobar perfils d’enginyeria no és fàcil, segons explica Huerta: “Ens costa molt localitzar professionals joves que s’ajustin a les nostres necessitats.”

Ara com ara, el mercat de la firma està situat principalment al Vallès Oriental i Occidental, on es concentra majoritàriament la indústria farmacèutica de Catalunya i de l’Estat, és justament on Ingenia Industry té el 80% dels clients. “Tot i que també tenim alguns clients a Andorra, a Aragó i a altres comarques de Catalunya, un dels nostres valors és mantenir-nos a prop del client”, diu Huerta.

Justament per això, de moment, la firma no es planteja ampliar activitat a altres territoris perquè encara té recorregut de creixement en el teixit farmacèutic català. “En els sectors en què ens movem tenim encara molt marge de clients per poder seguir expandint-nos”, etziba.

D’entre els diferents sectors en què treballa Ingenia Industry, el farmacèutic representa el 70% de la facturació de l’empresa. “És una activitat molt exigent amb els seus proveïdors però si els dones bon servei tens garantia de continuïtat”, explica el director de projectes d’Ingenia Industry.

La vinculació amb el sector farmacèutic d’Ingenia Industry ve d’abans, fins i tot, de crear-se com a firma. Els tres socis actuals i fundadors de la companyia ja es van especialitzar en el desenvolupament de projectes d’enginyeria per a aquest sector quan treballaven plegats a la multinacional Comsa-Emte. L’any 2013 es van veure afectats per la manca d’aposta del grup en la línia de negoci de control industrial T-Sistemas de Comsa-Emte i van decidir engegar la seva pròpia companyia.

Així que Josep Huerta, Xavier Cano i Rafael Calle van passar de ser companys de feina a emprenedors i socis d’Ingenia Industry. Des del 2014, quan van formalitzar la creació de l’empresa d’enginyeria, anualment hi han incorporat dues persones més fins a sumar actualment un equip d’11 persones, principalment enginyers o de titulació superior.

La voluntat de l’empresa és armar l’estructura de personal fins arribar en els pròxims anys a sumar entre 35 i 40 empleats. “És la dimensió d’empresa a què volem aspirar, la que ens donaria unes capacitats suficients per poder seguir creixent i donar el servei de proximitat i de qualitat que volem oferir”, assegura Josep Huerta.

Així mateix, des del primer any de creació, la companyia ha tingut un ritme de creixement en facturació ascendent, tot i els alts i baixos en el global. El 2017 per exemple, van facturar més que el 2018, però no perquè els anés pitjor sinó pel tipus de projecte, quan no hi ha material involucrat la facturació és més baixa i no es genera. “Ens adaptem al tipus de projecte que tenen els clients, hi ha exercicis en què hem de subministrar més béns d’inversió i per tant la nostra facturació augmenta molt més que els anys en què tenim principalment projectes de coneixement, en què el volum és inferior”,assegura Josep Huertas.

C

lients.
Ara com ara, els seus clients responen a un perfil de multinacionals productives, com ara les empreses químiques Merck i Basf, per a les quals per exemple han desenvolupat un projecte per a l’automatització del recobriment de comprimits i la modernització de la planta de powder blending.

INGENIA INDUSTRY

Facturació
1,2 M€
Treballadors
11
Any de fundació
2014
Quatre socis van fundar la companyia, un dels quals en va sortir al cap de poc temps d’haver-se embarcat en l’aventura emprenedora, i encara en resten tres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA