Economia

El comerç no aixeca el cap i augura les pitjors rebaixes

El confinament municipal i l’intens fred fan que moltes persones desisteixin de fer cues per obtenir els descomptes

Els centres comercials, indignats perquè se’ls torna a “discriminar sense sentit”

L’endemà de Reis és el tret de sortida de les rebaixes, però la imatge de carrers plens i aglomeracions no s’ha repetit. El primer dia de les restriccions imposades pel govern per frenar el coronavirus tampoc hi ajudava, sense poder moure’s per anar a comprar al municipi veí o a un centre comercial. Les úniques cues que es van formar ahir van ser al carrer, com ha passat durant les festes, per respectar els aforaments del 30% a dins dels establiments. Entre la clientela, com és habitual, molts esperaven pacients a fer els canvis de regals de les festes, però també hi havia els que volien aprofitar els descomptes després d’una campanya de Nadal fluixa de vendes i amb molts estocs a les botigues. Amb les noves restriccions només els establiments essencials, com ara els d’alimentació, higiene i primera necessitat, com per exemple les farmàcies, però també perruqueries i centres d’estètica podran obrir dissabte i diumenge. El sector està “desanimat” i alerten que molts són autònoms que no poden aguantar si han de tornar a tancar.

El portaveu de l’Associació Espanyola de Centres Comercials (AECC) a Catalunya, Víctor Garcia, considera que altra vegada els ha tocat el rebre amb les “restriccions més contundents”. Els centres comercials no aixequen cap amb les pèrdues d’una campanya de Nadal que han pogut fer “a mitges” després que els deixessin reobrir el 14 de desembre. “Ara ens tornen a tancar, ens dol i ens indigna perquè no té cap sentit”, diu Garcia, que ho considera una discriminació respecte a altres eixos comercials on l’afluència de botigues i per tant de compradors preveuen que sigui la mateixa. Segons explica Garcia, un 85% dels establiments que hi ha als centres comercials tenen menys de 400 m², però no podran obrir les portes i hauran de tornar a tramitar els ERTO per als treballadors. Molts d’ells ahir eren al lloc de feina, per fer els inventaris dels estocs als quals per ara no podran donar sortida. “Tenim l’esperança que a partir del 17 de gener surti tot a les segones rebaixes, que per a nosaltres seran les primeres”, confiava el portaveu del sector, que augura una de les pitjors campanyes. Tot i això reconeix que les vendes de Nadal no han anat malament per al sector de la decoració de la llar, l’alimentació i l’electrònica. Amb els aforaments restringits al 30% i l’augment de vendes per internet, el comerç tindrà el repte de recuperar la clientela.

LA FRASE

Ens dol i ens indigna que ens tornin a discriminar respecte a altres eixos comercials, sense cap sentit
Víctor Garcia
Associació espanyola de centres comercials a catalunya

Un fred que no convida a fer el vol

La baixada de les temperatures no va ajudar en el primer dia de rebaixes, quan molts aprofiten per sortir a fer una primera ullada. “No hi ha gaire moviment, està tot massa tranquil”, explicava en David Martínez, president de l’associació Mercat Nou del barri de Sants de Barcelona. La poca afluència dels compradors del veïnat sobtava entre els petits establiments que envolten el mercat municipal. “Suposo que serà pel fred o per la por que hi ha amb tantes restriccions després de les festes de Nadal”, hi afegia aquest comerciant. Aquest cap de setmana només podran obrir els establiments essencials i la resta hauran de tancar les portes. “A veure si passa ràpid perquè molt de temps no podem aguantar així”, hi afegia Martínez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA