Economia

Més demanda de pisos amb terrassa gran i cases de poble

El teletreball ha fet augmentar-ne en lloguer i la venda a la demarcació de Girona

Això ha fet mantenir els preus, tot i la crisi

El teletreball ha fet incrementar de manera “notable” a les comarques de Girona el lloguer i la venda de pisos amb terrasses grans i cases de poble, que s’han convertit en els productes immobiliaris més buscats els últims mesos. Tot i que les dades oficials es presentaran d’aquí a uns dies, el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Girona, Joan Company, ha avançat que des de l’inici de la pandèmia les immobiliàries han vist com aquest tipus d’habitatges tenien més demanda, especialment per part de ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Això ha ajudat que el preu dels pisos no baixi com estava previst quan va esclatar la pandèmia. De fet, Company remarca que el preu de venda s’ha mantingut “estable”, si bé no descarta que pugui caure si la pandèmia continua fent mal a l’economia.

Menys primer habitatge

Company reconeix que la demanda sí que ha baixat en aquelles famílies que busquen un primer habitatge. “Són els que més estan fallant i, en canvi, el que més funciona és el de reposició, aquells que ja en tenen un i que busquen una millora”, concreta.

La demanda de pisos amb terrassa ha crescut tant que els responsables del col·legi d’API gironí ja s’han posat en contacte amb els promotors perquè ho tinguin en compte de cara a pròxims projectes. “Potser els que ja s’estan construint no ho tenen, però els que es facin a partir d’ara entenem que ho tindran en compte”, assenyala Company.

LES FRASES

El que més està fallant és la demanda de primer habitatge, i el que més funciona és la de reposició
Joan Company
pRESIDENT DELS API DE GIRONA
De moment el mercat immobiliari no ha quedat gaire afectat per la crisi. Ara bé, si la pandèmia va a pitjor sí que se’n pot ressentir

Menys lloguers a Girona

Tot i que Company assenyala que “és massa d’hora” per saber si la nova llei de limitació de preu del lloguer ha generat una caiguda de preus en el mercat, sí que reconeix que a Girona han baixat “lleugerament” els darrers mesos.

Tot i això, el president dels API de Girona no ho vincula directament a la llei, ja que “encara no hi ha tots els elements” per valorar com ha afectat, si bé reconeix que “hi pot haver influït”. En canvi, Company lamenta que han percebut l’efecte “contrari a l’esperat” d’aquesta regulació i que l’oferta va a la baixa, ja que els propietaris “tenen por” de posar el pis a lloguer.

A més, assenyala que han d’explicar la nova legislació als amos dels pisos per tal que entenguin que ara el preu queda limitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona