Economia

Un fons australià llança una opa de 5.060 milions pel 22,69% de Naturgy

L’oferta es dirigeix a 220 milions d’accions a un preu de 23 euros per acció

El fons australià IFM Global Infrastructure, per mitjà de la societat luxemburguesa Global InfraCo, ha presentat per sorpresa una opa voluntària i parcial pel 22,69% del capital de Naturgy de 5.060 milions d’euros. Segons va informar la companyia energètica a través d’un comunicat remès ahir a la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV), l’oferta d’IFM està dirigida a 220 milions d’accions de la companyia energètica a un preu de 23 euros per acció, fet que representa un 22,7% més respecte al preu mitjà per acció durant l’últim trimestre i un 28,9% més en comparació del preu mitjà de l’acció durant els darrers sis mesos. En cas que la proposta tirés endavant –la condició és que almenys el 17% del capital social de Naturgy accepti l’oferta–, el fons australià optaria per un pagament en efectiu.

L’oferta resta ara pendent de l’autorització prèvia per part del Consell de Ministres del govern espanyol. En aquest sentit, IFM ja ha anunciat que presentarà “tan aviat com sigui possible” la sol·licitud d’autorització a la Direcció General de Comerç Internacional i Inversions del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme perquè l’operació sigui aprovada. Així, la CNMV no podrà autoritzar l’oferta fins que el govern espanyol doni el vistiplau a l’operació. Dos dels principals accionistes de Naturgy ja s’han compromès a no participar en l’oferta i a mantenir la seva participació dins la companyia energètica. Es tracta de Banca March –que a través de Rioja Acquisition controla el 20,72% de Naturgy– i del fons GIP, que controla el 20,64% dels títols. IFM Investors –matriu d’IFM Global Infrastructure– és un dels fons d’inversió més grans a escala global que acumula participacions en aeroports com el de Manchester, Brisbane i Perth, empreses com FCC Aqualia i Veolia i en terminals de ports com el de Gdansk (Polònia) i Mersin (Turquia).

Per la seva banda, Naturgy, l’antiga Gas Natural, és una empresa capdavantera en el sector energètic i la més gran integrada en gas i electricitat a l’Estat espanyol i l’Amèrica Llatina i té gairebé 19 milions de clients en prop de 20 països a tot el món. És l’operadora més gran de distribució de gas de l’Estat, amb més de 5,4 milions de punts de distribució de gas a finals de 2019 i també és la tercera distribuïdora d’electricitat, després d’Endesa i Iberdrola, amb més de 3,7 milions de punts de distribució en la mateixa data. Naturgy és, a més, el proveïdor majorista i minorista més gran de gas natural, amb més de 214,975 GWh de gas subministrats en 2019 i un dels més grans generadors elèctrics a l’Estat, amb 25.771 GWh el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona