Economia

L’activitat creditícia de Fiare Banca Ética va créixer un 53% l’any 2020

L’entitat va concedir 40 milions d’euros per al desenvolupament de projectes de l’economia social i solidària

El finançament de Fiare Banca Ética va créixer un 53% l’any 2020, amb 40 milions d’euros atorgats en crèdit per al desenvolupament de l’economia social i solidària.

Aquest creixement contrasta amb la tendència que s’ha seguit en general al sector bancari, que va patir un tancament del crèdit, sobretot al segon semestre de l’any. Fiare Banca Ética ha mantingut una tendència de creixement en la concessió de crèdits durant els darrers quatre anys.

El 75% del finançament total s’ha invertit en els àmbits de la inserció sociolaboral, l’habitatge, la cultura i l’educació. L’àmbit on més diners s’ha invertit a través del crèdit, en aquest exercici, és en la inserció social i laboral de persones, amb més de 19 milions d’euros, que correspon a gairebé a la meitat del finançament total. Entre els projectes finançats hi ha el grup TEB a Catalunya.

Seguidament, trobem que el sector de l’habitatge social és on s’han invertit més de 7 milions d’euros, la qual cosa suposa un 21,8% del finançament de l’exercici. Durant el 2020 el banc ha continuat apostant pel cohousing i l’habitatge cooperatiu, com dues formes d’habitatge alternatiu al sistema de mercat que facilita en millors condicions una llar a la ciutadania. A Barcelona, ha donat suport financer diversos projectes impulsats per Sostre Cívic i l’Ajuntament de la ciutat.

En cultura i educació, l’entitat va invertir en 2020 més de 6 milions a finançar iniciatives artístiques, culturals i educatives, doblegant els números de l’any anterior. Uns altres dels àmbits de finançament destacables han estat l’àmbit de la sostenibilitat mediambiental i l’agricultura ecològica, superant els 4 milions d’euros, la qual cosa ha duplicat la xifra del 2019.

Juan Garibi, director d’estratègia i desenvolupament del banc ha explicat que “continuarem apostant pels projectes que volen donar sentit a la nostra economia i a la nostra societat, posant a la seva disposició els recursos necessaris, consolidant els sectors en els quals ja estem per fidelitat a la nostra missió. Creiem i desitgem que els projectes orientats a les millores energètiques creixeran aquests pròxims anys i esperem ser presents. Algunes d’aquestes línies estan dins dels fons europeus que es gestionaran en els pròxims exercicis de cara a superar la crisi econòmica derivada de la pandèmia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona