Economia

El projecte ElectraFlex donarà més flexibilitat a la xarxa elèctrica

Impulsat per Electra Caldense, amb Energy Web i Bamboo Energy, el projecte desplega una plataforma digital per rendibilitzar els actius connectats a la xarxa

l’operador de la xarxa elèctrica Electra Caldense Distribució i la comercialitzadora Electra Caldense Energia, junt amb Energy Web i Bamboo Energy, han llançat la iniciativa ElectraFlex, que suposarà el desplegament d’una plataforma digital que permetrà Electra Caldense oferir serveis de flexibilitat a la seva xarxa de distribució, que inclou emmagatzematge en bateries, vehicles elèctrics, plantes solars fotovoltaiques i empreses industrials.

Uns altres socis del projecte són l’empresa basca d’emmagatzematge d’energia CEGASA, el proveïdor de punts de càrrega per a vehicles elèctrics Vega Chargers i els clients industrials Top Cable i Recam Laser. Segons assenyala Oriol Xalabarder, conseller delegat del Grup Electra, “estem convençuts que generarem la innovació i el coneixement necessaris per afrontar els reptes de la transició energètica, tant com a empresa comercialitzadora d’energia 100% renovable i també en qualitat d’operadors del sistema de distribució elèctrica.”

Aquesta nova plataforma de flexibilitat multifacètica farà servir tecnologia EW-DOS d’Energy Web per assignar identitats digitals a tots els actius connectats i als participants en el mercat de flexibilitat. Això els permetrà registrar-se per a aquests mercats d’energia i oferir serveis a Electra Caldense, així com a l’operadors del sistema elèctric REE, en nom dels seus propietaris.

En aquest projecte pilot també s’implantarà la solució de programari de Bamboo Energy per a l’agregació de la demanda, per tal de gestionar la flexibilitat de la demanda de les empreses Top Cable i Recam Laser.

Com diu Xavi Bou, director adjunt del Grup Electra, “la combinació d’una plataforma d’agregació d’energia i la tecnologia blockchain ens permetrà ampliar l’abast dels nostres serveis, donar més flexibilitat a la demanda dels mercats i a les transaccions energètiques P2P dins de les comunitats d’energies renovables o altres ecosistemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA