Economia

Una cadena de cancel·lacions torna a assetjar el futur del MWC

Sony i Nokia s’afegeixen a la baixa d’Ericsson per a l’edició del juny

Més firmes tecnològiques mediten què fer

Grans firmes tecnològiques com Ericsson, Nokia i Sony han anunciat que no participaran físicament en la pròxima edició del Mobile World Congress. Les desercions van començar poques hores després que la patronal de les telecomunicacions, la GSMA, anunciés les mesures de seguretat per garantir la salut dels 50.000 congressistes que, en qualitat d’organitzadora de l’esdeveniment, esperava rebre a Barcelona la darrera setmana de juny. D’altres grans companyies del sector com LG –la primera a esborrar-se de la llista en l’edició del 2020– encara estan valorant la seva presència, però tot sembla indicar que tampoc no hi prendran part, de manera que la cadena de cancel·lacions podria continuar durant els pròxims dies.

Les empreses que han decidit no participar, amb l’estalvi econòmic que això suposa, al·leguen que no volen posar en risc la salut del seus treballadors en un context de pandèmia de Covid, però no descarten la possibilitat de prendre part en les activitats virtuals que la GSMA també planteja fer de manera complementària. L’organització del MWC assegura que respecta la decisió de les empreses i que ja era plenament conscient que “no serà possible per a tothom participar en el MWC Barcelona 2021”.

Diferents directius del sector de les telecomunicacions habituals del Mobile i coneixedors dels seu entrellat donen per fet que en les pròximes hores se succeirà una allau de cancel·lacions similar al de l’any passat. “Aquesta pel·lícula ja l’hem vist”, expliquen. Amb tot, també remarquen que d’una banda hi ha el MWC de les grans firmes i els visitants i de l’altra hi ha el gran volum de negoci que s’hi genera, que es podria intentar preservar de manera virtual.

El que queda clar és que els plans de la GSMA de convertir la pròxima edició del MWC en l’estendard de la recuperació de la normalitat no ha fet fortuna entre els seus propis socis, malgrat les grans mesures de seguretat previstes: test cada 72 hores a tots els participants, obligatorietat de la mascareta FFP2, entorn sense contacte i 13.000 punts de gel hidroalcohòlic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida