Economia

L’expresident de la cooperativa de Calaf, a judici

El fiscal demana per a Puigpelat cinc anys de presó per apropiar-se de 353.000 euros

L’Audiència de Barcelona va començar a jutjar ahir l’expresident de la cooperativa de Calaf, Josep Puigpelat, per a qui el fiscal demana cinc anys de presó per un delicte d’apropiació indeguda entre el 2009 i el 2011. L’acusat, que en aquell moment era l’administrador de la societat Grup Cervesa Calamanda SL (constituïda el 2009), hauria transferit “sense justificació” i en diferents moments fins a 353.000 euros procedents del grup als comptes de la Cooperativa d’Agricultors de Calaf i Comarca (Coopac), de la qual era també president. La Coopac va fer fallida el 2011 amb un deute de 675.000 euros. L’acusat, a qui el fiscal també reclama que torni els diners, declararà avui.

La secció tercera de l’Audiència de Barcelona va iniciar el judici contra Josep Puigpelat, expresident de la cooperativa de Calaf, i en les qüestions prèvies la defensa va sol·licitar l’expulsió de la Coopac com a acusació particular, entenent que, com a “entitat extingida” per la fallida, ja no en podia formar part. Una petició que el tribunal va acceptar.

Dels onze testimonis que van declarar ahir, destaca, segons l’ACN, un treballador de la Coopac, el nom del qual figurava al NIF del grup cerveser. En el judici, va explicar que es va implicar en el projecte cerveser, que estava “molt engrescat” i que confiaven que en dos o tres anys podrien comercialitzar la marca. Hi va afegir que el domicili social era el mateix que el de la Coopac i que, abans que es constituís formalment com a SL, els divendres es dedicava al projecte cerveser i els altres dies treballava a la cooperativa. La Coopac “avançava” diners a socis de la cervesera pel treball fet. També va afirmar que no tots els socis van aportar diners a la SL, i fins i tot “la cooperativa va avançar” a alguns treballadors part dels diners de les participacions al grup cerveser en concepte de la feina que havien fet sense cobrar. En el seu cas, la Coopac li va anticipar 6.000 euros per les accions que s’havien d’haver regularitzat, però després va “passar el que va passar”. Quan l’acusat va desaparèixer un temps, va ser quan van mirar-se els comptes del grup cerveser i va resultar que estava a zero i que hi havia moviments de sortida de diners que no sabien on anaven. El llavors secretari del consell rector de la Coopac va explicar que la cooperativa no va tenir cap relació comercial amb el grup cerveser i que eren dues empreses “independents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona