Economia

GVC Gaesco preveu una revaloració de valors petroliers, bancs i petites empreses

Els analistes de la gestora també recomanen seguir invertint en tendències a llarg termini, en sectors com salut, renovables, automòbils, viatges o tecnològiques

Els analistes de GVC Gaesco apunten que enguany als mercats financers assistirem a una revaloració de valors petroliers, bancs i petites empreses, i recomanen a l’inversor que cal aprofitar la volatilitat que provocarà la rotació sectorial per renovar l’aposta pels sectors value i el sector turístic. A més, preveu una revaloració de l’11% a l’Ibex35.

Segons Victor Peiro, director d’anàlisi de GVC Gaesco Valores, cal tenir en compte la reflació (inflació generada a través d’estímuls fiscals), per adonar-nos que “la inflació té un recorregut limitat a causa de la globalització comercial, que ha estat substituïda per la globalització digital. En aquest vector, les nostres apostes són els valors petroliers, bancs i les petites empreses.” Així mateix, recomana seguir invertir en tendències de creixement a llarg termini, a valors de salut, renovables, automòbils, viatges i tecnològiques. Com diu, “cal aprofitar la volatilitat produïda per la rotació sectorial, perquè molts dels valors que es beneficiaran de les macro tendències, han registrat recentment una presa de beneficis, que aporta finestres d’oportunitat per a entrar-hi novament.”

Per la seva banda, Jaume Puig, CEO de GVC Gaesco Gestión, assenyala durant la crisi sanitària, la majoria de població ha estalviat més del que acostuma a fer, en no haver tingut un nivell de consum normal, així que “el consumidor voldrà recuperar el temps perdut, cosa que pot implicar, en sectors com el turístic, i en el conjunt de l’economia, un creixement en el consum del 20%.”

També hi troba una relació directament proporcional entre el percentatge de població en risc vacunada i les expectatives d’inflació. Segons afirma, “el primer argument per a la normalització de la inflació és que els preus de les matèries primeres s’han incrementat un 27%, davant dels d’abans de l’aparició en escena del virus, i això s’afegeix a la pujada de preus dels productes que ens asseguren les més de 45 empreses cotitzades de tot el món de sectors molt diversos.

Com conclou Marisa Mazo, subdirectora d’anàlisi de GVC Gaesco Valores, la taxa d’inflació del 2021 augmentarà en comparació a la del 2020 pel més gran dinamisme econòmic i els efectes conjunturals de la pujada del preu del petroli. “Després de la més gran recessió des de la Gran Depressió dels anys 30 del segle passat, el món experimentarà una recuperació econòmica també rellevant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona