Economia

El sector hoteler de Barcelona perd 2.100 milions des de l’inici de la pandèmia

El Gremi d’Hotels alerta d’una situació “dramàtica”

Reclama accelerar la vacunació per salvar l’estiu

El sector hoteler de Barcelona ha deixat d’ingressar 2.100 milions d’euros des de l’inici de la pandèmia, equivalent a un 95% de la facturació habitual. Actualment, només un 30% dels hotels estan oberts, amb caigudes de preus d’entre el 50% i el 60%, i un 90% dels treballadors del sector continuen afectats per un ERTO. “Vivim principalment d’un turisme internacional que no pot arribar i, per tant, no podem treballar”, ha lamentat el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Mestre. L’entitat ha alertat d’una situació “dramàtica” i ha reclamat accelerar la vacunació davant un nombre de reserves “molt escàs”, tant de cara al Mobile World Congress (MWC) com per l’estiu.

Per fer front a la situació actual, el Gremi d’Hotels ha destacat la importància de factors “clau” com l’acceleració de la vacunació, la difusió de Barcelona com una destinació segura i la reactivació de fires i congressos.

En aquest sentit, Mestre ha defensat l’ampliació del recinte de Fira de Barcelona i ha assegurat que la institució és “cabdal” per a la recuperació del sector. Així mateix, el president del Gremi de Barcelona també ha defensat l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona – El Prat, que ha de permetre “una millora importantíssima de les connexions”.

El Gremi d’Hotels ha assegurat que la situació del sector continua sent “dramàtica”. Actualment només hi ha 131 hotels oberts a la ciutat de Barcelona, un 30% del total, amb ocupacions “baixíssimes” d’entre un 10% i un 15%. Abans de la pandèmia, a finals d’abril hi havia prop de 60.000 persones dormint a la capital catalana, una xifra que se situa actualment al voltant de 2.000 pernoctacions.

Els cinc primers mesos d’aquest any han estat “perduts” i el Gremi d’Hotels assegura que l’estiu “no pinta gens bé”, sense mobilitat i amb un percentatge baix de persones vacunades. “Viure un estiu com l’any passat seria un desastre amb conseqüències nefastes pel sector”, ha advertit Mestre.

El president del Gremi d’Hotels ha situat l’estiu com a “l’última oportunitat” del sector hoteler per “remuntar”, tot i que ha reconegut que, per ara, les previsions són “molt complicades”. De fet, les reserves per aquest període són “escasses” i comporten també molta inseguretat per la flexibilitat de les cancel·lacions.

En tot cas, el Gremi d’Hotels preveu que el nombre d’hotels oberts pugui augmentar fins al 50% a l’estiu. Alguns establiments preveuen obrir directament el 2022, tot i que l’entitat assegura que es tracta d’una xifra residual.

Una altra de les dates marcades en el calendari del sector hoteler és la celebració del Mobile World Congress (MWC). Per ara, el Gremi d’Hotel no disposa de dades sobre el nombre de reserves i preveu començar a tenir una idea del volum de clients a partir de la primera setmana de juny, amb “molta menys antelació” de l’habitual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona