Economia

LC Paper, pionera a la UE en la distinció B Corp

És la primera paperera que obté el distintiu d’excel·lència social i mediambiental

L’empresa LC Paper, amb plantes a Besalú i Sarrià de Ter i que enguany celebra el 140è aniversari, ha completat el procés de certificació del segell B Corp, una auditoria independent que té el propòsit d’agrupar les empreses líders en impacte social positiu i sostenibilitat. Així, LC Paper es converteix en la primera indústria paperera de la Unió Europea i la primera indústria de paper tissú en l’àmbit mundial que obté aquest distintiu gràcies a la seva aposta per formats de producte i processos de fabricació sostenibles. A l’Estat Espanyol, B Corp agrupa empreses com la cadena de supermercats Veritas, la comercialitzadora d’energia elèctrica Holaluz o el productor de làctics Danone.

El moviment B Corp és un programa global de certificació d’aspectes socials, ètics i mediambientals que té l’objectiu d’agrupar sota un mateix paraigua les organitzacions capdavanteres en responsabilitat social corporativa per tal de compartir bones pràctiques i permetre als consumidors identificar aquestes companyies amb més facilitat. Està format per més de 3.200 empreses de més de 70 països i 150 sectors. Per obtenir aquesta distinció, cal superar una auditoria de processos ambientals i impacte social, així com modificar els estatuts de l’empresa per reflectir el compromís de la societat a generar un impacte positiu, segons explica l’empresa en un comunicat.

La certificació d’LC Paper suposa una fita ja que cap altra indústria del sector del paper tissú havia aconseguit abans el certificat i se situa així com a referent mundial en responsabilitat corporativa en aquest sector. LC Paper ha apostat darrerament per la descarbonització per mitjà de la posada en marxa d’una caldera de biomassa de gran capacitat i d’un parc fotovoltaic amb més de 8.000 panells solars. Alhora, els productes d’LC Paper, que es comercialitzen sota la marca Dalia, prescindeixen d’envasos plàstics i de blanquejants químics. LC Paper, dedicada a la fabricació de paper i productes derivats, fabrica 50.000 tones anuals i més de la meitat s’exporten a més de 40 països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona