Economia

Les negociacions per l’ERO a CaixaBank es prorroguen fins al 29 de juny després d’un mes i mig amb pocs avenços

Els sindicats desconvoquen la vaga prevista per aquest 9 de juny com a “gest de bona fe” per arribar a un acord

Les negociacions per l’ERO a CaixaBank es prolongaran fins al pròxim dimarts 29 de juny. Després d’un mes i mig amb pocs avenços, direcció i sindicats han acordat allargar les converses per arribar a un acord i evitar l’aplicació unilateral de l’expedient per part de l’entitat.

En un comunicat, la representació legal dels treballadors ha celebrat la pròrroga i ha subratllat l’“èxit” que han tingut les vagues dels últims dies per aconseguir allargar les negociacions. A més, els sindicats han desconvocat l’aturada prevista pel 9 de juny com a “gest de bona fe” per arribar a un acord.

Per la seva banda, l’entitat ha traslladat la seva voluntat d’acceptar el màxim nombre de sortides voluntàries i reduir els acomiadaments a les oficines.

La nova proposta de l’entitat contempla noves fórmules de redistribució territorial per tal de poder acceptar el màxim nombre de peticions d’adhesió voluntària. Així, CaixaBank miraria de facilitar les sortides també en aquells llocs on el nombre de persones interessades a abandonar l’empresa sigui superior a la quota identificada.

En paral·lel, el banc s’ha compromès a estudiar la possibilitat de reduir el nombre d’extincions en la xarxa comercial. Amb aquest excés de plantilla, CaixaBank cobriria baixes de llarga durada, de paternitat o maternitat i vacances, entre d’altres. No obstant això, l’entitat no ha especificat cap xifra pel que fa a la reducció de persones afectades per l’ERO.

Finalment, l’empresa ha quantificat en 4.000 milions d’euros la proposta d’indemnitzacions i prejubilacions dels sindicats, una xifra que considera “excessiva”. En aquest sentit demana a la representació laboral dels treballadors que posi sobre la taula una proposa “assumible per l’entitat i conforme amb la realitat del negoci bancari”.

Malgrat la pròrroga, els sindicats creuen que els gestos de la direcció de CaixaBank durant el procés negociador han estat “insuficients” i recorden el grau de seguiment de l’aturada parcial d’aquest dilluns. Segons la representació dels treballadors, el 86,7% de la plantilla ha seguit la protesta. Per accelerar les converses entre les parts, sindicats i direcció han convocat una nova reunió per aquest dimarts 8 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA