Economia

La mesa de reindustrialització de Nissan prioritza quatre de les tretze companyies candidates a ocupar les naus

Una planteja un ’hub’ d’electromobilitat i les altres tres, propostes per fabricar cotxes elèctrics i d’hidrogen

La mesa de reindustrialització de Nissan ha prioritzat aquest dilluns 4 de les 13 companyies candidates a ocupar les naus quan marxi la multinacional japonesa. Segons la nota del Ministeri d’Indústria, present a la mesa, es tracta de les firmes que tenen “una posició més sòlida” per continuar en el procés, “atès el seu nivell de maduració”.

Una de les societats reuneix un seguit de projectes enfocats en la creació d’un ‘hub’ d’elecromobilitat, mentre que les altres tres plantegen propostes dirigides a la fabricació de vehicles de mobilitat sostenible, tant elèctrics com d’hidrogen. En la fase següent les candidates hauran de concretar el pla de negoci i l’estratègia industrial. A partir de mitjan juliol podran presentar ofertes vinculants.

La novena reunió de la mesa de reindustrialització de Nissan ha estat la primera que ha comptat amb la presència dels membres del nou Govern de Pere Aragonès, Albert Castellanos, secretari d’Empresa, i Natàlia Mas, directora general d’Indústria.

Fonts sindicals han explicat, d’altra banda, que entre els 14 projectes que no continuen el procés hi ha les plantes de bateries. Les propostes que no segueixen a la cursa cauen o bé per manca d’avenços de les empreses o bé per manca de claredat als projectes, indiquen les mateixes fonts.

També s’han exposat els projectes que “han d’aportar més informació” i altres que han de “clarificar” les dades aportades, com ara les càrregues de treball, els plans de venda, estudis de mercat o produccions previstes, entre d’altres.

Segons els sindicats, també “s’han definit alguns projectes que avancen en línia als requeriments de la mesa, però que han de seguir desenvolupant-se per ser una opció factible”.

Les organitzacions de defensa dels treballadors també han demanat més informació dels projectes que se’ls presenten com a “confidencials” per “poder valorar-los com una opció real”.

El 28 de maig va fer un any que Nissan va anunciar la voluntat de marxar de les plantes que té a Catalunya i a finals d’any es produirà el tancament definitiu. La pròxima reunió de la mesa tindrà lloc el mes de juliol de forma presencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA