Economia

Lidl obre la botiga 115 a Catalunya i arriba a l’equador de la seva expansió

El nou establiment és una concessió de 50 anys de l’ajuntament d’Esplugues de Llobregat a canvi de la reconstrucció integral del mercat municipal de Can Vidalet

La cadena de supermercats Lidl ha presentat avui la nova botiga del mercat municipal de Can Vidalet, a Esplugues de Llobregat, amb la que suma 115 establiments a Catalunya. El director regional de la companyia de distribució José Mendieta ha assegurat que la xarxa actual és al 50% de l’expansió prevista: “Volem estar molt a prop del consumidor català i ser la seva primera opció de compra”, ha manifestat sense detallar el ritme d’obertures.

La seva aposta per la localitat del Baix Llobregat va començar el 2019 amb el supermercat ubicat a l’antic restaurant Los Tres Molinos, que és el més gran de l’estat, i continuarà amb un tercer establiment al mercat municipal de La Plana, ara en construcció. Com en el cas de Can Vidalet, hi ha un acord amb l’ajuntament de concessió a cinquanta anys a Lidl, que assumeix els costos de les obres. “Aquest és un model d’èxit”, ha dit l’alcaldessa Pilar Díaz. Al final, Lidl haurà invertit 30 milions d’euros a Esplugues i generat uns 90 llocs de treball.

El nou supermercat, amb una superfície de 1.300 metres quadrats, donarà servei a una població d’unes 50.000 persones d’Esplugues però també d’Hospitalet, ja que el mercat està en el límit de les dues localitats. A més, a partir del setembre s’instal·laran 29 paradistes a la planta superior, molts dels quals venen desenvolupant la seva activitat des de fa 12 anys en un edifici que es va habilitar al costat. Després del trasllat, l’espai vacant serà objecte d’un pla urbanístic de remodelació: “És un espai singular on hi ha la biblioteca, l’ambulatori i altres serveis; cal pensar què hi farem conjuntament amb l’ajuntament de l’Hospitalet i l’Àrea Metropolitana de Barcelona”, ha dit Pilar Díaz.

D’altra banda, José Mendieta ha explicat que el pla d’expansió de la cadena també preveu la substitució de botigues obsoletes. De fet, coincidint amb l’obertura de Can Vidalet, s’ha tancat un establiment que la marca tenia al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat: “Pensem que tenen una àrea d’influència similar”, ha justificat.

Dins dels plans de creixement a Catalunya, el director regional de Lidl també ha recordat que s’han adquirit 126.000 metres quadrats a Martorell per fer-hi la segona plataforma logística, després de la de Montcada i Reixac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA