Economia

Una ‘proptech’ per gestionar propietats

Dos experimentats agents immobiliaris creen un portal per administrar lloguers

Pedro Casals i Axel Torelló no són el perfil d’emprenedor estàndard que sol engegar una firma tecnològica. Tots dos fa més de vint anys que tenen vint anys; amb més de dues dècades de trajectòria en el sector immobiliari, i amb altres experiències com a empresaris, en el darrer any s’han convertit en emprenedors d’una companyia tecnològica immobiliària.

Casals i Torelló han posat en marxa Cuarta Planta, el primer portal en línia que permet al propietari d’un pis o d’un local gestionar tots els tràmits que requereix el lloguer, que va des de la comercialització fins a la finalització del contracte.

La plataforma tecnològica que han desenvolupat permet al propietari gestionar-se ell mateix, d’una manera àgil i digital, totes les necessitats que es generen en el procés de cedir les seves propietats a un inquilí. Ara bé, Cuarta Planta també ofereix la seva assistència professional per gestionar la part de tot el procés de lloguer que el propietari del local o de l’habitatge decideixi. “Fins i tot si vol cedir-nos l’administració de l’immoble només temporalment, mentre està de vacances o fora de la ciutat. Oferim la possibilitat de fer serveis payperuse”, explica Axel Torelló, un dels socis fundadors de Cuarta Planta.

La seva és una proposta molt innovadora en un sector madur i en una àrea molt concreta, la de la gestió de lloguers, en què, en canvi, la digitalització encara s’ha de desenvolupar. “Ja tenim molt interioritzat l’ús de portals en la compravenda, però en canvi en l’administració de propietats no existia res com el que vam decidir crear nosaltres”, remarca Pedro Casals.

Cuarta Planta es va començar a gestar l’any 2019. Pedro Casals –que tot i formar part professionalment del món immobiliari és informàtic de formació i dirigia la seva pròpia empresa de serveis informàtics– va desenvolupar colze a colze amb Torelló la plataforma tecnològica Cuarta Planta. “Volíem que fos un portal molt intuïtiu, tan senzill com fos possible per arribar a molts perfils de clients”, explica Casals.

Una altra de les seves particularitats és el model de negoci basat en quotes fixes mensuals. Un sistema ben diferent al que se sol fer servir en l’administració de finques, en què es cobra un percentatge del preu del lloguer. Els fundadors de Cuarta Planta expliquen que com si fossin una firma industrial, abans de posar en marxa la proptech van fer un escandall i van veure que el cost del servei era el mateix per a qualsevol habitatge, independentment del preu de lloguer, així que van establir una forquilla de quotes que va des dels 25 euros mensuals amb tota la gestió cedida als professionals de Cuarta Planta, fins a una quota de 5 euros, amb la qual és el propietari qui es fa càrrec dels tràmits.

La pandèmia els va enxampar engegant l’empresa. “El context ens ha ajudat, perquè la digitalització s’ha accelerat, però ens ha dificultat en comercialització”, diu Casals.

De moment, Cuarta Planta només opera a Barcelona i a l’àrea metropolitana però planegen una ronda de finançament per expandir-se a València, Madrid i Bilbao.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona